Torra vol un referèndum “el més ràpidament possible”

ERC demana al president una "estratègia conjunta" urgent per quan arribi la inhabilitació

El Parlament ha tornat a ser l’escenari de converses entre el món de l’independentisme sobre l’estratègia que cal seguir. En el marc de la sessió de control al Govern, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat la seva voluntat de tornar a fer un referèndum d’autodeterminació “el més ràpidament possible”, una proposta que Torra que ja va proposar com a reacció a la sentència de l’1-O: “La mantinc.La formula per assolir la independència és fer-ho junts sempre: contra la repressió de l’estat espanyol i a favor del dret d’autodeterminació. Vaig fer una proposta per tornar a votar la independència. Jo hi sóc, hi és tota la Cambra?”

Torra ha afegit que “he treballat sempre per aconseguir la independència de Catalunya i seguiré treballant per això, és el meu objectiu. Estic aquí per interès de país, el país ha d’anar al davant de tot”. Ha fet aquesta declaració en el torn de rèplica a una pregunta del líder d’ERC, Sergi Sabrià, que ha reclamat al seu soci de Govern “seure” i “traçar una estratègia conjunta per donar resposta” a la “intromissió judicial” del Suprem, davant la possible inhabilitació del president de la Generalitat, que podria arribar al setembre. El diputat republicà ha advertit que “la unitat no es proclama, s’exerceix”, i ha preguntat a Torra “per què costa tant” fer passes “junts”, en una nova petició d’ERC per acordar la data de les eleccions. 

De fet, des de la presó de Lledoners Oriol Junqueras ja va reclamar fixar una data de forma consensuada per anar a les urnes, però des de JxCAT van remarcar que la convocatòria electoral és una competència exclusiva del president Torra.

Comentaris

    FRAN BCN 05/12/2020 2:03 pm
    El fanatisme i el do de la poca oportunitat d'aquest home, ja no te.nom......Cal frustrar de nou.la.gent...?
      FRAN BCN 05/12/2020 2:03 pm
      El fanatisme i el do de la poca oportunitat d'aquest home, ja no te.nom......Cal frustrar de nou.la.gent...?

Nou comentari