Torra veu amb bons ulls declarar l'1 d'octubre festa nacional

El president de la Generalitat considera que la proposta que li va fer l'ANC és "molt raonable"
El president de la Generalitat, Quim Torra, presenta el seu executiu al Parlament
El president de la Generalitat, Quim Torra, presenta el seu executiu al Parlament | Jordi Borràs

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que és una proposta "molt raonable" la que li va fer aquest dimarts l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'entitat va publicar un tuit dirigit al president per demanar-li que declarés l'1 d'octubre festa nacional de Catalunya, perquè "va ser el punt de no retorn en el nostre camí a la independència".

 

En una piulada, Torra ha respost l'ANC i li ha agraït la proposta. L'entitat celebrava la iniciativa de l'Ajuntament de Seva (Osona), que aquest dilluns ha aprovat per unanimitat al ple municipal declarar l'1 d'octubre festa local. "Esperem que s'estengui arreu", va escriure a la popular xarxa social l'Assemblea.

Comentaris
POST DATA
Em sembla perfecte la proposta de declarar l'1-O festa nacional. El problema pot ser que ja tenim la diada l'11 de setembre i potser tindrem 2 festes nacionals? No en tinc res en compte però potser també voldrem declarar festa nacional el dia de la proclamació de la República o el dia que aquesta sigui efectiva, no? Cal rumiar ho bé i tenir en compte pros i contres. República efectiva ja!
Res em faria més feliç
I jo, també ho veig amb bons ulls! Aquí ja no es tracta de milions de votants, sinò de famílies senceres, de petits, de joves que encara no tenien edat per votar, dels alumnes de les escoles que van destruir a cops de porra i de manera salvatge, en fi, es tracta DE PRESERVAR LA NOSTRA DIGNITAT COM A POBLE.
Mikalet
Ja tenim una festa nacional 11 de Septembre.Juntem forçes per altres objectius,no siguem tan babaus..
Progressem adqüadament
Anem millorant. Enlloc de celebrar com l'11 de setembre ens van fregir a tiros i canonades, celebrarem que l'1 d'octubre ens van repartir cops de porra
POST DATA
S'ha de ser retorçat i pessimista per pensar que l'11 de setembre celebrem que ens van fregir a trets (i no l'esperit de lluita contra l'opressor) i que l'1-O celebrarem que ens van repartir cops de porra ( i no la voluntat de votar pacíficament vers l'estat opressor i agressiu i vulnerador de drets).
Carles Viñals Casado
Parlar a plena conciència de"celebrar" l'11 de setembre ó l' 1.O en lloc de commemorar-los, no és cosa d'ignorants i/o pessimistes, sinó ras i curt de malànimes en el pitjor dels casos o d'incultes en el millor. Els mateixos malànimes o incultes que podríen parlar de "celebrar" divendres sant la crucifixió de Crist en lloc de commemorar-la. És clar, però, que alguns "errors" només són possibles a propòsit de uns temes determinats.
Català a Mallorca
Si el problema és la incompatibilitat amb l,11 de setembre ho tenim fàcil, passem festiu l,1 d,octubre i feiner el dia de la hispanitat o el de la constitució. Quan siguem 100% independents ja ens farem el nostre propi calendari
una gran idea
Estic d'acord amb el president Torra, per varies raons: 1- Jo vull recordar l'1-O com el dia en que el poble de Catalunya va decidir la seva INDEPENDENCIA d'Espanya, les circunstancies d'opressio per part d'Espanya per mi son secundaries, tots sabien que Espanya no es el Regne Unit i que Rajoy no era en David Cameron i MALGRAT TOT es va arribar a celebrar i varem guanyar!! 2- L'1-O es la celebració d'una VICTORIA i no d'una derrota com l'11S. 3- 1-O el dia esperat despres de 300 anys!!
carquinyoli
Si declarem l'1 d'octubre festa nacional; Sabeu què passarà? Doncs, que cada 1-O recordarem que vam ser lliures durant uns moments i vàrem estar a punt de ser-ho per sempre més. Això és el què volen. No caiguem en aquest parany. Deixeu-vos de festes nacionals i implementeu la República Catalana declarada el 27-O i feu que sigui reconeguda per la comunitat internacional, collons!
Sr Torra , añada otra fiesta nacional para el cumpleaños de Puigdemont.

envia el comentari