Torra, al TSJC: “No sou un tribunal neutral”

El president de la Generalitat compareix a Palau i ironitza que ho fa amb “només una bandera” i no 24, com Sánchez i Ayuso

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut una hora després d’haver renunciat a declarar davant el TSJC pel cas Pancarta 2. Acompanyat del seu advocat, Gonzalo Boye, i “només d’una bandera perquè no entenia 24”-ironia a la compareixença d’ahir de Pedro Sánchez i Ayuso-, Torra a peu de les escales del pati dels carruatges, ha explicat que s’ha acollit al seu dret a no declarar perquè “el tribunal no era neutral i la sentència ja està escrita fes el que fes o digués el que digués”.

“Sóc un independentista català”, ha argüit al Tribunal per afegir “que el seu cas s’emmarcarà en la persecució política contra els independentistes catalans”. En aquest sentit, ha insistit en definir la causa independentista com una “causa justa d’una minoria nacional”. En acabar la seva, al·locució, el president li ha dit de “manera cordial, que tant ell com el magistrat instructor tenien molta feina i millor acabar aquí”.

Torra ha declinat desobeïr, per assegurar que “aprofitarà cada ocasió” que li permeti la justícia per assistir i denunciar la persecució política que estan patint els independentistes i la causa justa d’una minoria nacional”.

Nou comentari