Torra, titlla d’ “atac a la democràcia” la impugnació a les resolucions del Parlament

La Moncloa estudiarà per portar al TC les iniciatives sobre l'autodeterminació i l'amnistia, la desobediència i la retirada de la Guàrdia Civil al país

El president del Govern, Quim Torra, ha qualificat “d’atac a la democràcia” la impugnació per part del govern espanyol de diverses resolucions aprovades pel Parlament. Ho ha fet en contraposició a les declaracions de la portaveu, Isabel Celaá, que ha qualificat “d’atac a la convivència entre catalans” les iniciatives sobre autodeterminació, desobediència i amnistia. En un tuit, Torra inclou la declaració de la Junta de Portaveus, signada per JxCat, ERC, CatECP i la CUP, que denuncia la “criminalització” de l’independentisme i alerta de la “deriva repressiva” de l’Estat.

Torra ha respost així al govern espanyol després que hagi explicat que estudiaran tres de les resolucions aprovades al Parlament per presentar un recurs al Tribunal Constitucional (TC). Es tracta dels textos que fan referència al compromís del Parlament per liderar la resposta institucional a la sentència de l’1-O; l’acord nacional per a l’amnistia, l’autodeterminació i els drets civils i polítics; i la resolució que demana la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya.

Nou comentari