El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Si les sentències són condemnatòries, la justícia espanyola tindrà un problema enorme”
  • CA

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha analitzat aquest dilluns tot el que va passar la setmana passada en relació a la figura del ‘relator’ i que va derivar en una manifestació aquest diumenge convocada per PP, Cs i Vox contra el govern del PSOE i el diàleg amb el Govern català. “Nosaltres des del primer moment hem dit que parlaríem de tot. I hi vaig parlar en la primera reunió amb Pedro Sánchez”, ha assenyalat Torra durant una entrevista al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, on ha explicat que el seu Executiu volia que el relator fos internacional, “però ens van tombar tots els noms que vam proposar”. Segons el president, “tot se’n va en orris perquè s’instal·la en l’imaginari del PSOE la pinça de l’extrema dreta i el vell i ranci PSOE”.

 

Alhora, ha assegurat que “en tots els papers que hem enviat a la vicepresidenta Carmen Calvo li deixem clar que el nostre objectiu és la independència”, però ha lamentat que “ells s’han aixecat de la taula”. Torra també ha criticat que “en aquests vuit mesos mai hem sabut quina és la proposta que té el govern espanyol pels catalans”.

 

Judici de l’1-O

 

En relació al judici al procés que començarà aquest dimarts al Tribunal Suprem, Torra ha manifestat que “si les sentències no són absolutòries la resposta ha de ser democràtica en l’exercici del dret a l’autodeterminació, perquè és el que s’està jutjant”, i ha avisat que “si aquest cas no acaba en absolució, qui començarà a tenir un problema enorme serà la justícia espanyola”. “Si alguna sentència és condemnatòria demano al poble de Catalunya que reaccioni, i també el Parlament de Catalunya”, ha insistit. El president de la Generalitat serà demà dimarts a Madrid per assistir a la primera sessió del judici, i en aquest sentit ha esperat que “es garanteixi la meva seguretat, com quan ho van fer nosaltres el dia que es va celebrar el Consell de Ministres a Barcelona”.

 

Pressupostos de l’Estat

 

En relació als Pressupostos Generals de l’Estat, Torra ha avisat que “no podem renunciar a ser qui som per seure en una taula de negociacions”, i ha criticat que “no ens han ni ensenyat els pressupostos, no coneixem cap detall”. “No tramitarem els pressupostos si en el paper que se’ns presenta no hi ha l’exercici del dret a l’autodeterminació”, ha sentenciat el president de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa