Torra: “Si ‘contumaç rebel·lia’ vol dir plantar-se davant l’Estat, l’acusació és correcta”

El president inhabilitat afirma que la justícia espanyola "s'ha acostumat a intervenir en els afers propis de la política"

Quim Torra ha replicat aquest dimarts la magistrada del jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona, que ha deixat l’expresident de la Generalitat a un pas del seu segon judici per desobediència a resolucions judicials, arran de la pancarta de suport als presos polítics penjada a Palau. En una nota de premsa de la seva oficina d’expresident, Torra respon els termes de la jutge, María Antonia Coscollola, que identifica l’acció de l’expresident com a “contumaç rebel·lia“. “Si això vol dir tornar-hi un cop i un altre plantant-se davant l’Estat en defensa dels drets fonamentals dels catalans, l’acusació és correcta“, ha reblat. A més, Torra ha alertat que la justícia espanyola “s’ha acostumat a intervenir en els afers propis de la política“.

Torra considera que aquest “nou pas repressiu contra la llibertat d’expressió i contra els drets civils més elementals demostra la voluntat de marcar l’agenda política i el calendari per part del poder judicial“. A més, l’expresident subratlla que “queda força evidenciada la sintonia entre la fiscalia i l’extrema dreta que continua exercint d’acusació popular en les persecucions contra els independentistes”.

La magistrada dona per finalitzada la instrucció contra Torra i ara dona 10 dies a les parts perquè presentin els escrits d’acusació i defensa. Aquest nou procediment judicial va ser impulsat per l’entitat Impulso Ciudadano. En la seva resolució, el jutjat constata que la conducta de l’investigat “demostra indiciàriament una contumaç rebel·lia enfront d’allò ordenat” pel TSJC el 19 de setembre del 2019, que va donar-li 48 hores perquè retirés la pancarta.

Segons la magistrada, es va produir presumptament per part de l’investigat una “falta d’acatament” de la resolució judicial. Pel que fa als fets del 3 de gener del 2020, quan algú va tornar a col·locar de nou una pancarta, la resolució conclou que no s’ha pogut determinar la persona o persones que la van tornar a penjar ni tampoc si en aquesta nova acció hi va participar d’alguna forma l’expresident. Torra ja va ser inhabilitat, precisament, per no retirar aquesta pancarta en campanya electoral.

Comentaris

  Sants 06/01/2021 6:20 pm
  Este hombre es un palurdo,que se dice kicenciiado en derecho.Por sus manifestaciones se ve que no ha pasado de la primera pagina de la primera asignatura. Pero subirse el sueldo de mas de 160.000 EUROS en plena pandemia y por dos anyos de supuesto trabajo,quedarse con una pension de 75.000 euros de por vida,despacho,secretaria y demas prebendas a costa del represor Estado espanyol si sabe.Oiga,que me opriman a mi un poco. Caradura!!
  Gonzalo 05/01/2021 6:46 pm
  Pero este quien es?????
  58
  135
  Respon
  Damon 05/01/2021 5:39 pm
  Facin el favor de baixar la rojigualda de Palau, posin-la dins d'un sobre i la envien a la paràsita botiflera de la Cunillera, de les més veteranes cobrant de la mamella sinó la que més. Convoquin a la plaça. N'estem tips, vam votar i vam guanyar. Si surt una altra cosa a unes eleccions, ja ho acceptarem perquè som demòcrates. Entre tant, endavant amb la República, que no la regalen.
  129
  2
  Respon

Nou comentari