El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra i Sánchez, reunits a Palau
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha reunit per respai d’hora i mitja aquest dijous Barcelona amb el president de la Generalitat, Quim Torra, al Palau de la Generalitat. El cotxe del líder de l’executiu espanyol ha accedit a la plaça pel carrer Jaume I sota estrictes mesures de seguretat. Sánchez ha estat rebut per Torra a les portes del Palau, on s’ha pogut captar la primera imatge d’una encaixada de mans entre els dos presidents abans de recloure’s al Saló dels Diputats. La rebuda ha estat sòbria pel que fa a gestos, tant Sánchez com Torra han exhibit rostres seriosos i amb poc entusiasme mentre avançaven per la catifa vermella col·locada per a l’ocasió. Un cop Sánchez ha passat per sota el balcó amb la pancarta que reclama llibertat d’expressió i llueix un llaç groc, al pati d’accés al Palau el president espanyol ha passat revista a la guàrdia de gala dels Mossos d’Esquadra, seguint el que marca el protocol en aquestes ocasions com ja es va aplicar durant la visita que va fer José Luis Rodríguez Zapatero a Pasqual Maragall.

La visita ha implicat un ampli dispositiu de seguretat al voltant de la plaça Sant Jaume, informa Adrià Lizanda.

Al pati del Palau també esperava al president espanyol la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Mentre, fora a la plaça, un grup de persones protestava per la presència del president espanyol. Torra i Sánchez s’han desplaçat cap a la galeria gòtica on han tornat a encaixar-se les mans davant dels objectius de la premsa.

[r:1]

La visita es produeix precedida per tot d’informacions que apunten que hi ha escasses possiblitats d’èxit. La única demanda per part del Govern català ha estat la d’aconseguir un calendari perquè arrenqui la mesa de diàleg que el PSOE va pactar amb ERC per aconseguir ser investit president del govern espanyol. Fonts de Moncloa han avaçat abans que comencés la reunió que la proposta del govern espanyol a Torra és “una agenda per al retrobament” amb diàleg polític i finançament autònomic.

Promesa estrictament autonòmica

L’agenda que proposarà Sánchez a Torra abasta també la millora de la cooperació, la política social i el suport als serveis públics, l’impuls a les infraestructures i el suport davant catàstrofes naturals com la que ha suposat el temporal Gloria, ha precistat el govern espanyol.

[r:2]

Cap d’aquests punts recull les principals demandes de Torra, que va consensuar prèviament amb els altres partits i entitats independentistes, i que es concreten en fi de la judicialització de la política i la repressió, amnistia i dret a l’autodeterminació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa