Torra reuneix de nou la taula de partits i entitats independentistes

El president intenta trobar el consens per definir les condicions del diàleg amb el govern espanyol

Havia de convocar-se sense fer soroll mediàtic, però finalment no ha estat així. El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix aquest dilluns al Palau de la Generalitat amb representants de partits i entitats independentistes, segons ha informat el canal 324. Fonts de Presidència consultades per ‘El Món’, però, no han volgut confirmar que realment s’estigui celebrant la cimera, en la qual hi estarien participant JxCAT, ERC, CUP, Òmnium Cultural i ANC. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va anunciar la setmana passada que hi hauria una segona convocatòria d’aquesta taula, però d’amagat, decisió que semblaria voler estalviar-se haver de donar explicacions davant dels mitjans de comunicació.

La trobada ha de buscar el consens entre independentistes per organitzar la mesa de diàleg amb el govern espanyol. La figura del mediador continua sent una incògnita i principal motiu de desacord entre ERC i JxCAT. Els republicans han exigit precisament avui que la mesa de diàleg arrenqui “ja” i, de la seva banda, els Comuns, exclosos d’aquesta taula prèvia, han exigit a Torra que els informi de la seva estratègia de diàleg. Els Comuns ofereixen als republicans aliar-se amb ells per impedir que JxCAT faci “volar pels aires” la mesa.

A banda de Torra, a la reunió al Palau de la Generalitat hi ha assistit el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. Per part dels partits, ERC hi ha enviat la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, i el president del Consell Nacional, Josep Maria Jové. Les files de JxCat han estat representades almenys per la diputada Elsa Artadi. La CUP ha enviat diversos representants. Pel que fa a les entitats Òmnium hi ha enviat representació, mentre que Pep Cruanyes hi ha assistit com a vicepresident de l’ANC.

Artadi i Cruanyes han abandonat la reunió al Palau de la Generalitat a les 16:10h i a les 15:40h respectivament. Budó ha marxat en cotxe de la plaça de Sant Jaume al voltant de les 16:40h.

Nou comentari