Torra replica a Sánchez que el dret internacional no prohibeix les declaracions d’independència

El president de la Generalitat cita a Twitter la sentència sobre Kosovo del 2010 per defensar el dret a l'autodeterminació

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha replicat aquest dissabte al govern espanyol que “el dret internacional no comporta cap prohibició aplicable a les declaracions d’independència“. Després que la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, assegurés que el dret a l’autodeterminació “no existeix” per a Catalunya perquè no està reconegut a la Constitució, Torra ha citat a Twitter un fragment de la sentència del Tribunal Internacional de Justícia sobre la situació de Kosovo del 2010, que va avalar la seva declaració unilateral d’independència. El 17 de febrer del 2008 Kosovo va declarar la independència sense l’aval de Sèrbia, i dos anys més tard, el tribunal de la Haia va dir que la declaració “no infringeix el dret internacional general”.

 

Celaá va anunciar aquest divendres que Moncloa impugnaria davant del Tribunal Constitucional (TC) la moció aprovada aquest dijous al Parlament de Catalunya. El text el va presentar la CUP i demanava que la cambra reiterés els “objectius polítics” de la resolució de la consulta del 9 de novembre de 2015. Celaá va assegurar que el recurs del govern espanyol es presentaria tan bon punt Moncloa rebés l’informe del Consell d’Estat sobre aquesta qüestió, que ja ha estat sol·licitat. Aquest avís del govern espanyol es produïa només tres dies abans que els presidents del govern català i espanyol, Quim Torra i Pedro Sánchez, es reuneixin a Madrid.

Nou comentari