El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra rep la notificació de la JEC i anuncia que la recorrerà “en les pròximes hores”
  • CA

Quim Torra ha rebut aquest dimarts a la tarda la notificació de la Junta Electoral Central (JEC) per la qual s’ordena la inhabilitació com a diputat al Parlament i, per extensió, com a president de la Generalitat quan la sentència que el condemna encara no és ferma. La notificació inclou els vots particulars dels sis vocals contraris a la decisió de la JEC que argumenten que l’àrbitre electoral no és competent per decidir sobre la inhabilitació de Torra. Fonts de presidència han explicat que ara els advocats de la Generalitat estudien el text i que “en les properes hores” es presentarà el recurs amb la petició de mesures cautelaríssimes tant a la JEC com a la Junta Electoral Provincial. 

El President de la Generalitat també ha recordat la votació del ple extraordinari del Parlament de dissabte passat on va ser confirmat com a diputat i com a cap de l’executiu amb els vots a favor del bloc independentista i l’abstenció de Catalunya En Comú Podem.

 

Torrent demanarà als serveis jurídics del Parlament que recorrin al Suprem la inhabilitació

Per altra banda, el president del Parlament, Roger Torrent, instarà els serveis jurídics de la cambra catalana a presentar recurs davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem contra la decisió de la JEC d’inhabilitar Torra retirant-li l’acta de diputat. A través de Twitter, Torrent ha anunciat que al recurs es demanaran mesures cautelaríssimes “per defensar els drets del president Torra”. Tot plegat, després que avui s’hagin conegut els vots particulars dels sis membres de la JEC contraris a la inhabilitació del president de la Generalitat. Argumenten que l’àrbitre electoral no és competent per decidir sobre la inhabilitació de Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa