El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra reclama un pla de l’automoció “contundent” al govern espanyol
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat al govern espanyol “transferències directes i actuacions urgents”, com “un Pla de l’automoció amb mesures contundents”, similars als de Alemanya o França. “Ens preocupa tota la cadena de valor de Nissan, totes les empreses que giren al voltant d’aquesta companyia”, ha afirmat Quim Torra, que s’ha reunit amb 25 empreses proveïdores i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya. El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i els consellers de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, i d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón també han participat de la trobada.

En la primera reunió amb les empreses proveïdores de Nissan un cop confirmada la marxa de la multinacional japonesa, el president ha advocat per “trobar una aliança” amb tota la xarxa d’empreses proveïdores per cercar solucions, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. El cap de l’executiu ha posat a disposició l’oficina tècnica creada pel Govern “per canalitzar les peticions que puguin arribar tant de liquiditat com d’assessorament”. Torra s’ha compromès davant els representants de les companyies a fer tot el que estigui a les seves mans “per mantenir els llocs de treball de Nissan i la seva activitat”.

El president ha reiterat durant la reunió el “suport del Govern a la viabilitat de Nissan” i ha insistit a dir que no accepta la decisió de tancar les plantes “com una decisió final” i a exigir “interlocució directa amb la companyia al Japó, i conèixer la memòria justificativa, amb detall, per la qual es considera que l’empresa no és viable”. Aquesta posició, ha explicat, “és absolutament compartida per totes les administracions”. En aquest sentit, Torra ha demanat que “aquesta unitat granítica” es pugui demostrar perquè d’ella depèn, en bona part, ha dit, “l’èxit” que esperen.

A la reunió, hi ha pres part la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, i el president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, Josep Maria Vall, així com representants de les empreses A. Raymond Tecniacero, Ames- Aleaciones de Metales Sinterizados, Calsonic Kansei Spain, Continental Automotive, Denso Barcelona, Faurecia Interior Systems, Flexngate Plásticos, Gestamp Esmar, Grupo Componentes Vilanova, Hayes Lemmerz Barcelona, Kautex Textron Ibérica, Lear Corporation Holding Spain, Magna Mirrors España, Magna Seating Spain, Mahle Behr Spain, Manufactura Moderna de Metales, Novares Ibérica, Nifco Products España, Robert Bosch GMBH, Saint-Gobain Cristaleria, Snop Estampación, Socima, Trety i Zanini Autogrup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa