Torra veu la proposta d’Iceta de “muscular” Sanitat com una “LOAPA sanitària”

El president de la Generalitat diu que el model centralitzat és "el més erroni" per al dia a dia i en cas de pandèmia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat la proposta del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de “muscular” el Ministeri de Sanitat com una “LOAPA sanitària”, en referència a la llei del 1982 sobre l’harmonització del procés autonòmic. En el mar d’una visita al Masnou, Torra s’ha referit d’aquesta manera a les declaracions d’Iceta, en què ha considerat que el Ministeri de Sanitat necessita “més musculatura” sense aprimar competències autonòmiques. Segons el president de la Generalitat, el model centralitzat és “el més erroni” per al dia a dia i en cas de pandèmia.

“Qui té la gestió sobre la sanitat a Catalunya és la Generalitat, qui té l’experiència de més de 30 anys és la Generalitat, qui ha fer tot l’esforç ha estat Generalitat, qui ha hagut d’anar comprar materials de protecció fora de l’estat espanyol en unes condicions increïbles ha estat la Generalitat perquè no arribaven”, ha argumentat Torra.

En aquest sentit, ha assenyalat que durant la pandèmia s’ha demostrat que als estats petits o “realment federalitzats” s’ha permès la gestió descentralitzada de la salut. I ha afegit que espera que no es confirmin les paraules d’Iceta. “Si hem de reforçar alguna cosa és l’atenció primària en aquest país. El sistema de salut català és un sistema d’èxit que ha pogut triplicar les UCI gràcies a la seva fortalesa”, ha conclòs.

Nou comentari