El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra proposa fer “un salt cap a la llibertat” aquest 2021
  • CA

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha sorprès aquest dimecres amb un discurs institucional de Cap d’Any imprevist que oficialment no estava previst. En el missatge, que Torra ha enregistrat des de la farmàcia de l’antic Hospital de Santa Caterina de Girona, el president ha demanat als catalans que extreguin les lliçons de l’any de pandèmia i que el 2021 “esdevingui un salt cap a la llibertat i la democràcia plena”.

Torra ha remarcat que sent “una tristesa íntima i profunda” per la gestió que s’ha fet de la pandèmia per part de l’estat espanyol, que ha qualificat de “mesquina”. Davant d’això ha dit que els catalans “necessitem les eines i els recursos per encarar els desafiaments que el futur ens depari”. El president inhabilitat ha remarcat que Catalunya precisa de “tota la sobirania possible per prendre les regnes del país i servir la ciutadania tal com es mereix”.

Per Torra, la pandèmia es converteix en la prova més clara de la necessitat d’independència perquè “aquesta gran crisi humana, sanitària, econòmica i social, ha despullat com mai fins ara l’autonomia dels catalans”.

El president creu que l’epidèmia “ens ha deixat ben clar que les competències i els recursos dels que disposem són tan limitats que no podem respondre una amenaça com aquesta i defensar la ciutadania com es mereix”.

En el seu discurs, Torra ha lamentat que la legislatura no hagi servit per avançar cap a la república catalana i també ha destacat la repressió de l’Estat contra l’independentisme. Torra veu una “davallada moral i política” d’Espanya i apel·la els catalans a preguntar-se si volen Regne d’Espanya o República Catalana i els anima a actuar en conseqüènica.

Llegeix el missatge sencer del 131è president de la Generalitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa