El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra promet decisions “radicals” si el jutge condemna els Mossos investigats per racisme
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha promès “les decisions més radicals i més extremes” si el jutge determina que els Mossos investigats per una suposada agressió racista al Bages són culpables. “Només faltaria, clar que sí”, ha afegit en la sessió de control i en una resposta al president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa. Torra ha assenyalat que tant el conseller de l’Interior, Miquel Buch, com el cap dels Mossos i la portaveu del Govern ja han manifestat en nom del Govern el “rebuig radical” cap a aquestes actituds. I ha afegit que “qualsevol actitud racista al país ha de ser combatuda i per descomptat rebutjada de manera radical”. En aquest context, ha recordat que fa un any es va impulsar la taula contra el racisme.

En el seu torn de paraula, Carrizosa ha demanat al president Torra quina valoració fa sobre els seus escrits del passat que ha qualificat de “racistes” en un moment que, segons ha dit, tots els polítics han de ser clars en condemnar el racisme. El president de la Generalitat ha obviat en la seva resposta aquesta referència als seus escrits i s’ha limitat a condemnar el racisme.

Carrizosa també ha preguntat a Torra pel seu futur judicial, tenint en compte que el Tribunal Suprem ja l’ha citat per revisar la seva inhabilitació. Segons el president de Cs, tant el passat literari com el seu futur judicial són una “llosa” per al president de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa