El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra ofereix suport “absolut” a Escòcia per fer el segon referèndum
  • CA

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquest dimecres el seu suport “absolut” a la  proposta de celebració d’un segon referèndum d’independència a Escòcia el 2021. Segons recull el diari escocès The National, Torra ha recordat que va tenir una trobada amb la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, i que aprecia “els seus esforços i determinació” en l’objectiu compartit pel que fa la independència d’Escòcia i Catalunya.

 

“Tota la meva solidaritat amb la posició que pren i si necessita suport des de Catalunya ella sap que el té”, ha afirmat el president català. “No sé per què hem d’acceptar que una majoria és acceptable en altres països, com el Regne Unit, on accepten que si Escòcia vol ser independent deixar fer un referèndum i acceptar el resultat”, ha afegit Torra.

 

“Si el ‘sí’ guanya amb una majoria de més del 50% Escòcia comentarà un procés que acabarà amb independència”, ha dit Torra. I s’ha preguntat: “Per què això és possible a Escòcia i no a Catalunya? Formem part de la mateixa Europa, compartim els mateixos valors —democràcia, llibertat d’expressió… llibertat de protesta”.

 

Torra ha afegit que “tots aquests drets estan sota amenaça perquè vam votar en un referèndum aquí”.

 

Malgrat que la iniciativa anunciada per Sturgeon és una proposta encara, el fet és que els escocesos ja han iniciat la campanya pel sí amb una web i un vídeo promocional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa