Torra: “No vull eleccions perquè vull prendre decisions”

El president confirma que dissoldrà la cambra catalana quan la sortida de la crisi estigui encarrilada

“Cal invertir tots els recursos disponibles de totes les administracions per salvar els llocs de treball. No vull eleccions perquè vull prendre decisions”. Així s’ha expressat el president de la Generalitat, Quim Torra, en la sessió de control al Govern del Parlament, deixant clar que la seva intenció és convocar eleccions quan s’encarrili la sortida de la crisi del coronavirus, és a dir, sense una data determinada. A preguntes dels grups polítics sobre la situació política i econòmica del país, el president ha fet una crida a “lluitar per evitar que els ERTO esdevinguin EROs. Cal que tinguem tota la sobirania i tots els recursos, i tot el talent”, i ha anunciat en aquest sentit que l’executiu ha posat en marxa el Grup de Treball Catalunya 2022, per dibuixar la Catalunya postCovid.

Sobre la recuperació del país post Covid-19, Torra ha enviat un missatge a l’Estat: “Amb tota la feina que farem a la Comissió de reactivació econòmica i protecció social no n’hi ha prou, perquè calen recursos. Aquest país genera recursos suficients per fer front a la situació. Calen solucions ara, no podem esperar”. De fet, ha recordat que “els deutes històrics de l’estat amb Catalunya sumen 9.000M d’euros. Necessitem tots els recursos per fer front a l’emergència derivada de la Covid”.

Durant el ple, el president Torra també s’ha referit a la situació de repressió política que manté l’Estat espanyol sobre Catalunya, i s’ha preguntat: “Com podem pensar que hi ha un govern progressista a l’estat espanyol quan té presos polítics? Hem de garantir tots els drets fonamentals. Vull una Catalunya profundament democràtica”.

Nou comentari