El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “M’importen un rave les fronteres en aquest moment”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha parlat aquest dimarts amb el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, per tal que es pugui aplicar el confinament total de Catalunya, demanda que també ha fet arribar per carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Torra ha explicat en una entrevista amb el TN Vespre de TV3 que el ministre li ha dit que s’ho estudiaria, però no hi ha cap compromís en aquest sentit. Visiblement preocupat el president, que es troba aïllat a la Casa dels Canonges en donar positiu de coronavirus, ha negat intencionalitats polítiques a la demanda: “M’importen un rave les fronteres en aquest moment”.

Llegeix la carta del president Torra a Pedro Sánchez

D’aquesta manera el president ha volgut deixar ben clar que la reiterada demanda que el Govern està expressant aquest dies no té res a veure amb motivacions polítiques. “Des del primer moment hem actuat amb criteris científics dels millors experts”, ha subratllat Torra, que ha fet referència a la decisió de confinament de Bèlgica, que ha posat com a exemple. “És la millor i única solució”, ha reiterat.

Torra ha afirmat que en la conversa amb Illa ha demanat “amb vehemència” que es pugui confinar el país perquè “estem parlant de la vida i la salut de persones” de manera que ha defensat que tant Catalunya com Madrid siguin confinades. “”es tracta d’actuar on hi ha més risc de contagi”, ha subratllat.

“Se’ns moren per hores”

El president ha afegit que el Govern insistirà en aquesta qüestió “fins a fer l’inevitable” i en aquest sentit ha dit que quan parla així es refereix “al compromís cívic de la gent que no falla” i ara més perquè “s’adona que el millor que pot fer és quedar-se a casa”. “Se’ns moren per hores i aviat haurem de passar a un altre escenari”, ha advertit el president.

Torra s’ha mostrat comprensiu amb aquelles persones que diuen que no poden fer confinament perquè es veuen obligats a anar a treballar. “Entenem que ens demanin seguretat jurídica, però amb les nostres competències no les podem donar, per això demanem el confiament solidari”, ha expressat.

El president ha explicat que es troba bé però amb els símptomes del coronavirus amb tos, però sense febre. Ha desitjat una ràpida recuperació als malalts i ha donat el condol a les famílies de tots els morts a Catalunya, la resta de l’Estat i el món. A banda, el president ha demanat també al govern espanyol equip s de protecció de forma urgent.

D’altra banda, Torra ha adreçat una carta al cos consular explicant que ha demanat el confinament de Catalunya i emplaça els cònsols a proposar mesures per evitar la propagació del coronavirus.

Carta de Torra al cos consular

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa