El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Més que mai necessitem sentit de país per sobre de partidismes”
  • CA

“És el moment de la construcció, de l’argumentació inclusiva, de pensar en el bé comú. Tinc la sensació que ho hem intentat fer i que hem actuat des del primer moment des de màxima transparència des del Govern de la Generalitat. Per això demano, més que mai, sentit de país per sobre de partidismes”. Així s’ha expressat el president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de la sessió de control al Govern del Parlament. Torra, que ha remarcat que “aquest futur ha d’anar de sobirania i de recursos”, ha fet una crida a “trobar grans consensos”: “Apel·lo al diàleg i a la responsabilitat de país, perquè mai havíem viscut una situació tan greu, i la ciutadania no perdonarà els partits polítics que vulguin fer-ne un ús partidista”. Torra ha assegurat que la lluita contra la Covid-19 “és la lluita més solidària que una comunitat pot tirar endavant conjuntament, no és una guerra, com sembla amb militars en rodes de premsa”.

Torra ha denunciat que el govern espanyol ha aplicat un “155 sanitari”, però que la Generalitat no s’ha rendit i ha seguit treballant: “Aquest futur ha d’anar de sobirania i de recursos per tirar endavant tot el que ens plantegem”, ha sentenciat.

A la pregunta dels Comuns sobre si cal una suspensió dels impostos –que Madrid, amb Podemos al govern, no ha fet-, el president Torra ha dit que “ho he defensat des del primer moment”, i ha recordat als Comuns que el Govern els va demanar ajuda “i a canvi hem tingut dues pròrrogues de l’estat d’alarma amb el suport de Cs”. I Albiach ha respost, amb Cs i amb Bildu”. La diputada de Catalunya En Comú Podem ha remarcat que “demanar la suspensió dels impostos atempta contra les classes treballadores del país, perquè la retallada d’impostos és una retallada de serveis. Cal una taxa Covid-19 per a grans empreses”, ha dit, en la línia de les propostes de Podemos a Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa