El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Més que mai l’opció de la independència apareix com l’única”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest diumenge que en l’actual escenari polític, i després de la pandèmia del coronavirus, “l’opció de la independència apareix com l’única”. En un tuit, ha sostingut que només la independència “dóna opció, per sobirania i recursos, de construir un país millor, més just, de futurs i drets per a tots”.

Torra ha lamentat “els límits i constrenyiment de la situació política actual” a què considera que està sotmesa Catalunya, en un fil de Twitter en què ha exposat les línies mestres de la seva intervenció aquest diumenge en la catorzena i última videoconferència de presidents autonòmics pel coronavirus. Ha destacat que Catalunya ha fet un “esforç màxim de transparència en les dades”, cosa que considera que no ha passat en la resta d’Espanya. “És necessari conèixer totes les xifres; totes. Se li deu a tots els ciutadans”, i ha afegit que el Govern central no ha donat resposta a cap de les peticions de la Generalitat durant la pandèmia.

A la reunió, Torra ha anunciat que la Generalitat demanarà el pas de totes les regions sanitàries de Catalunya a la Fase 3 de la desescalada per a aquesta nova setmana, i ha reiterat que el comandament únic durant l’estat d’alarma ha estat un “fracàs”. També ha demanat al Govern espanyol abordar una reforma estructural del sistema de salut amb la participació dels professionals, més recursos per a Catalunya -incloent la transferència de 15.000 milions pel COVID-19- i dur a terme una “integració social i sanitària real dels espais residencials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa