El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra lamenta que el Constitucional ratifiqui la suspensió de la moció del 9-N
  • CA

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha valorat negativament que el Tribunal Constitucional (TC) hagi suspès cautelarment la moció del Parlament que ratifica els objectius polítics de la declaració del 9-N. “És una mala notícia”, ha dit. De fet, ni tan sols ha vist positivament que en aquesta ocasió, a diferència d’altres cops, el TC no hagi fet advertiments a la Mesa del Parlament ni als membres del Govern. “Si valoréssim que no hi ha advertiments com una cosa positiva, seria com valorar que s’hagin acostat els presos. Només faltaria. El que ha passat fins ara és tan increïble que ara es fan com la legislació diu. Que els presos estiguin prop de les famílies és el que la llei diu. El que volem és que siguin lliures. No puc valorar positivament que no hi hagi advertiments; el que valoraria positivament és que es desestimés el recurs. Però mentre estiguem amb amenaces al TC, no puc estar satisfet”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha recordat que la moció que va aprovar el Parlament “refermava els principis polítics de fer efectiva la República” i per això l’ha defensat malgrat el recurs al TC. Amb tot, ha volgut donar marge a les institucions polítiques i judicials espanyoles per demostrar que en aquesta ocasió, la qüestió no acabarà com a l’etapa de l’anterior govern. “Hem de veure, perquè ens hem donat una oportunitat al diàleg, si efectivament allò que en diem l’Estat ens ofereix aquesta possibilitat d’entrar en un nou escenari o estem igual que quan governava el PP. Anirem prenent nota del que va passant”, ha dit. 

 

Torra ha fet aquestes valoracions en ser preguntat durant la roda de premsa que ha ofert junt al president de Flandes, Geert Bourgeois, després de reunir-se al Palau de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa