Torra: “L’1-O és la data fundacional del camí inaturable cap a la República”

El president de la Generalitat participa a l'acte 'Llum i Llibertat', en el qual s'han il·luminat 131 agulles de Montserrat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns que l’1-O és “la data fundacional del camí inaturable cap a la República Catalana”. Pel president, l’1-O “va ser llum i llibertat, i assenyala el camí cap a la democràcia i la defensa dels drets”. Torra ha fet aquestes declaracions la vigília de l’1-O des del Bruc, als peus de Montserrat, un dels miradors des d’on aquesta nit es poden observar les 131 agulles de Montserrat il·luminades, en el marc de l’acte ‘Llum i llibertat’. Un esdeveniment en el qual hi ha participat més de 500 escaladors i que vol ser un homenatge als 131 presidents de la història de Catalunya i un clam a la llibertat. Amb Montserrat mig tapada per la boira, Torra ha dit que “un nuvolet de res no farà que no pugem fins dalt de tot”. “Necessitem molts núvols perquè ens aturin a nosaltres”, ha afegit.

Les agulles de Montserrat, il·luminades | Jordi Borràs

Les agulles de Montserrat, il·luminades | JORDI BORRÀS

Visiblement emocionat, Torra ha agraït el suport de la gent i ha afegit que “és un plaer compartir amb tots vosaltres aquests dies tan difícils”. El president ha fet aquestes declaracions des de la zona esportiva del Bruc, on s’han reunit unes 300 persones per contemplar l’encesa de 131 farells a les agulles de Montserrat, tantes com presidents hi ha hagut a la història de Catalunya. Durant la seva intervenció, Torra ha destacat la figura d’alguns dels presidents que l’han precedit, rntre els quals, la del president Montilla, un exemple, ha dit, “de cohesió social”. Després de l’acte, el president s’ha dirigit a Sant Jeroni, l’agulla més alta de Montserrat i la que ell mateix ha apadrinat. Les agulles restaran il·luminades durant 12 hores i s’apagaran aquest dimarts, 1-O, a tres quarts de vuit del vespre.

Nou comentari