Torra: "És una indecència que continuïn a la presó un minut més"

El president assegura a la porta de Lledoners que “Europa jutja i Espanya pretèn jutjar”
El president Torra i el diputat Albert Batet, en sortir de Lledoners
El president Torra i el diputat Albert Batet, en sortir de Lledoners | Quico Sallés

 

“Surto amb més profunda sensació d’injustícia i d’enorme indecència que suposa que encara tinguem presos polític per un delicte que ha quedat clar que no existeix”. Aquesta ha estat la primera conclusió que ha volgut expressar el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest migdia després de la visita als presos polítics de Lledoners i tot just dues hores després de l’anunci de la Justícia alemanya de només tramitar l’extradició per malversació. 


 

Pel president, “avui és el dia que ha caigut el relat fictici que l’Estat espanyol ha intentat de totes les maneres configurar”. “Avui sabem que el president Puigdemont no serà extradit pel delicte rebel·lió que no existeix”, ha reblat.   “Avui fem un clam per la llibertat dels nostres presos polítics, és una injustícia i una indencència que continuïn a  la presó un minut més”, ha sentenciat.

 

Segons Torra, és “importantíssim” adonar-se com amb la decisió alemanya ha canviat la situació del procès judicial i s’ha posat de manifest com a “Europa jutja i espanya pretén jutjar: en llibertat Puigdemont, Ponsatí els consellers de Brussel·les o els exiliats a Suïssa”.  “A què espera Espanya per deixar en llibertat els presos polítics perquè no hi ha delicte de rebel·lió”, s’ha preguntat.  


 
Comentaris
Ramon
Espanya té prohibit de jutjar el President per rebel·lió o sedició. Per tant poc que podrà fer-ho a càrrecs de rang inferior. Espanya només podria jutjar-lo per haver destinat diner públic a l'organització de l'1-O, cosa que el president i el ministre d'economia espanyols van negar. I cosa que el propi jutge ja va dir que rebutjaria perquè se li queia tot el castell de cartes. Però, a veure, si defensem l'1-O en aquests termes estem reconeixent que l'1-O va ser un engany, una estafa.
Ramon
ERC no pot haver-se estat llançant merda i més merda sobre el 9N des del moment mateix que Artur Mas va proposar fer-ho com va fer-se perquè era l'única manera possible, per després acabar dient que l'1-O va ser simbòlic, que no s'hi va destinar diner públic. ERC no pot haver dit tot el que ha arribat a dir del dia més bell de la història de Catalunya, perquè no era prou oficial i vinculant, per després acabar presumint d'haver sabut amagar les urnes de l'1-O.
Fènix Negre
Les claus les tens tu i el teu govern...I només els pots treure d´alla desobeïnt. Però com que sou un govern de merderots i cagats,no només NO sabeu treurel´s d ´allà,sinó que no voleu per por. Des del govern estatal et van humillar donan-te les claus a tu,sabent que no faries res .I així estem.Procésalnores.La pròxima vegada no aneu de farol.
Andreu
Torra calla, calla... tu tens les claus... sou una colla de covards que només esteu a la politica per robar el 3%...
remigio III
Sud-àfrica amb un Mandela, va aconseguir la lliberta i el reconeixement. Que no podrà aconseguir la República Catalana amb tants mandeles com té?

envia el comentari