Torra i Sánchez acorden reactivar la comissió bilateral Estat-Generalitat

El govern espanyol accepta recuperar les lleis socials que va suspendre el Tribunal Constitucional

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha explicat aquest dilluns que els presidents català i espanyol, Quim Torra i Pedro Sánchez, han acordat durant la reunió que han mantingut aquest matí reactivar la comissió bilateral entre tots dos governs i “les comissions de treball que estan previstes a la normativa autonòmica catalana”. A més, la ministra ha assegurat que Moncloa “vol parlar del corredor mediterrani i de l’aixecament dels vetos a les lleis socials que Catalunya havia establert” però que havien estat suspeses pel Tribunal Constitucional. S’ha referit concretament a les que tenien a veure amb pobresa energètica, canvi climàtic i accés universal a la salut.

Calvo ha explicat que serà la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, qui presidirà aquesta comissió, i ha posat en valor que tots dos presidents han acordat tenir una “comunicació fluida” en la què no es produeixi “cap curtcircuit”. Per altra banda, Calvo ha explicat que Torra ha insistit en reiterades ocasions en el dret a l’autodeterminació de Catalunya, però ha afirmat que Sánchez li ha remès “l’altíssim autogovern” del que, segons ell, gaudeix Catalunya i que aquest dret no consta ni a la Constitució espanyola ni a l’Estatut català.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez | ACN

 

Reunió a Barcelona

 

Segons Calvo, Sánchez també li ha traslladat a Torra la seva intenció de reunir-se una altra vegada amb el president de la Generalitat a Barcelona. “Anirem treballant, i en algun moment tindrem resultats d’aquesta comissió bilateral“, ha dit Calvo, que ha assegurat que si es produeix aquesta trobada a la capital catalana, “Sánchez visitarà una ciutat preciosa d’Espanya”.

Nou comentari