El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra exigeix al TC que aturi la “inhabilitació il·legal” imposada pel TSJC
  • CA

Nou front jurídic obert per la defensa del president Quim Torra. En aquesta ocasió és reblar el clau sobre el recurs d’empara que registrat davant el Tribunal Constitucional per la seva inhabilitació aprofitant l’escrit de nul·litat presentat ahir davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al·legant una errada “monumental”. 

Aquest migdia, la defensa del president inhabilitat, Gonzalo Boye i Isabel Elbal, han presentat un nou recurs en la mateixa causa del recurs d’empara ja registrat pel TC. Un escrit per reclamar que el tribunal declari la “suspensió cautelar sol·licitada” abans de la reunió que han de celebrar pe decidir si accepten el recurs els magistrats el proper 6 d’octubre

L’escrit, al qual ha tingut accés El Món, al·lega que de conformitat amb la jurisprudència del Constitucional, “no suposa caps obstacle per a la suspensió el fet que s’hagi començat a executar il·legalment la pena”. “És més”, afegeix”, “el fet d’haver procedit a la il·legal execució de la pena per part de la Sala Civil i Penal del TSJC” i amb  “palmària vulneració” de la Llei d’Enjudiciament Criminal, en decretar la fermesa de la sentència del Tribunal Suprem i no la del TSJC, justificarien la “necessitat de l’adopció de la suspensió demandada”. 

Què hi pinta la secretària judicial? 

Un dels punts destacables de l’escrit presentat aquest migdia l’embolic processal del TSJC que descriuen els advocats. En aquest sentit,  els lletrats remarquen que “en la mateixa diligència d’ordenació s’indica que per la Secretaria de Justícia de Ple del Tribunal Constitucional s’ha dirigit «ofici» (sic) a President de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pregant la remissió al més aviat possible de còpia de les actuacions en l’executòria núm 1/2020, il·legalment incoada en aquella sala civil i penal de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya”. 

Aquesta part desconeix“, es pregunten els advocats, “en base a quina decisió de Ple del Tribunal Constitucional s’hauria dirigit tal «ofici» (sic) per la Secretària de Justícia de Ple del Tribunal Constitucional a President de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que no consta l’exercici pel Ple de la potestat que té atribuïda per l’article 10.n) de la Llei Orgànica de Tribunal Constitucional en relació amb el present recurs d’empara“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa