Torra exigeix a Cunillera accions contra els policies "que fan o justifiquen agressions"

El president envia una carta a la delegada on mostra la seva "preocupació" pels insults a dos diputats d'ERC i la piulada que "justificava" l’atac al fotoperiodista Jordi Borràs
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el fotoperiodista Jordi Borràs al Palau de la Generalitat
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el fotoperiodista Jordi Borràs al Palau de la Generalitat | Quim Torra (Twitter)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat avui una carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, on pregunta “quines mesures disciplinàries” preveu prendre davant les “manifestacions que darrerament fan determinats membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. El president denuncia que alguns membres de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil “relativitzen i, fins i tot, ridiculitzen agressions de què són víctimes ciutadans de Catalunya”. Així mateix, Torra ha instat Cunillera que expliqui les mesures que s’han pres ja respecte al agent que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs.

 

El president català posa com a exemple d’aquestes situacions els insults d’un policia que els diputats Jenn Díaz i Josep Maria Jové van denunciar que havien rebut, just a una escopinada al seu pas per davant la comissaria del CNP. També fa referència a la piulada a Twitter que va publicar el secretari de la Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil, “ridiculitzant i, el que és més greu, justificant l’agressió de què va ser objecte el periodista Jordi Borràs per part d’un policia”. El president insisteix a la delegada que aquests són episodis que com a responsables públics “no haurien de permetre” i es mostra segur que és un neguit que comparteixen tots dos.

 

Per aquest motiu, Torra demana a Cunillera que traslladi als responsables de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil a Catalunya la seva “preocupació davant d’aquestes expressions de membres d’aquests cossos intolerables”. “Actuant com a membres d’uns cossos que tenen per legítima funció la defensa i seguretat dels ciutadans el que fan és justificar conductes contràries a la convivència ciutadana”, ha conclòs a la carta. 

 

Llegiu la carta del president a CunilleraComentaris
No és això, Teresa, no és això...
Cunillera, no amaguis el cap. Tots aquests Cunillera, no amaguis el cap. Tots aquests violents són espanyolistes, entre tots els comentaris dels partits espanyolistes, de la vostra policia, del rei... surten a fer mal i en poden fer molt: són violents engegats per destrossar el procés. Tu n'ets corresponsal, són gent vostra, no n'hi ha cap que respongui a la manera de fer dels independentistes. Molts vénen amb AVE, hi ha qui creu que molts són policies de paisà... Oh Teresa, és això el que
No faran rés pq lo Borrell és el caudillo del facismo.
Antoni Ferret
Totalment d'acord amb el president. Una reconvenció molt dura i, en el pròxim cas, l'expulsió del cos.
Compañero
La delegada del govierno ,no cumple con su trabajo,pues sus subordinados son "los putos amos"
vendetta
no espereu res del colons
exigeix? com que exigeix?
i qui es aquest titella per exigir alguna cosa? Au ves-ten cap a Brusel.les a rebre ordres. Ja ho deia aquella marca de discos antics: El perro escucha la voz de su amo.
David
Per desgràcia en Torra no té cap poder per exigir res a la botiflera aquesta del psoe.

envia el comentari