El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “És una indecència que continuïn a la presó un minut més”
  • CA

 

 

“Surto amb més profunda sensació d’injustícia i d’enorme indecència que suposa que encara tinguem presos polític per un delicte que ha quedat clar que no existeix”. Aquesta ha estat la primera conclusió que ha volgut expressar el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest migdia després de la visita als presos polítics de Lledoners i tot just dues hores després de l’anunci de la Justícia alemanya de només tramitar l’extradició per malversació. 

 

Pel president, “avui és el dia que ha caigut el relat fictici que l’Estat espanyol ha intentat de totes les maneres configurar”. “Avui sabem que el president Puigdemont no serà extradit pel delicte rebel·lió que no existeix”, ha reblat.   “Avui fem un clam per la llibertat dels nostres presos polítics, és una injustícia i una indencència que continuïn a  la presó un minut més”, ha sentenciat.

 

Segons Torra, és “importantíssim” adonar-se com amb la decisió alemanya ha canviat la situació del procès judicial i s’ha posat de manifest com a “Europa jutja i espanya pretén jutjar: en llibertat Puigdemont, Ponsatí els consellers de Brussel·les o els exiliats a Suïssa”.  “A què espera Espanya per deixar en llibertat els presos polítics perquè no hi ha delicte de rebel·lió“, s’ha preguntat.  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa