El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Es tracta de triar entre seguir com fins ara o la vida”
  • CA

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha enviat aquest divendres cartes al president del Consell Europeu, del Parlament Europeu i a la presidenta de la Comissió Europea per defensar el confinament total de Catalunya. En declaracions a Catalunya Ràdio, Torra ha explicat que ho ha fet perquè en aquests moments “es tracta de tirar entre seguir com fins ara o la vida”.

Torra ha comentat que a la carta que ha enviat a autoritats europees hi explica “la situació que viu el país” i que “no és la posició del president, sinó dels experts” que assessoren el Govern. “Estem sempre defensant allò que els millors experts ens han anat dient en cada moment”, ha subratllat.

El president ha recordat que des de divendres passat es va demanar el confinament, “el lockdown de 15 dies, excepte per als treballadors que ens cuiden, que vetllen per la nostra seguretat i imprescindibles per al funcionament mínim de la societat”. Torra ha dit que portarà aquesta reivindicació “on sigui”.

Torra ha insistit en la necessitat de confinar Catalunya i la resta de zones de l’Estat que són “focus d’infecció” com ara Madrid o La Rioja. “Si el govern de l’Estat no ho veu, demano a la ciutadania que ho faci”, ha afegit el president. No obstant això, ha afegit que no pot oferir “seguretat jurídica”, per això ha dit que necessita que l’Estat dicti la resolució de confinament absolut”.

“Lleial a la salut dels catalans”

El president ha negat que les cartes impliquin una deslleialtat al govern espanyol i ha remarcat que ell és “lleial a la salut dels ciutadans de Catalunya” per la salut dels quals, ha afegit, “faré el que sigui”. Torra també ha dit que se l’ha interpretat malament per les declaracions d’ahir a la BBC: “Em referia al ‘lockdown’, i que només els essencials continuïn treballant”.

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa