Torra es querella contra un membre de la JEC que alhora era assessor de Cs

L'expresident detalla fins a sis casos que podrien haver estat contaminats i que l'afecten a ell, a Puigdemont o a TV3

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha presentat una querella al Jutjat d’Instrucció de Madrid contra el membre de la Junta Electoral Central espanyola, Andrés Betancor Rodríguez, per un possible delicte d’incompliment del Codi Penal i de la Llei Orgànica de Règim Electoral General, en haver pogut compaginar feines d’assessorament a Ciutadans i la seva designació com a membre de la JEC. Quan això va passar, Torra seguia en el càrrec i les decisions d ela Junta Electoral van afectar processos posteriors que van acabar amb la inhabilitació de l’ara expresident de la Generalitat. Torra, però, anuncia ara la querella tot i que les feines d’assessorament de Betancor es van conèixer fa gairebé un any.

Segons sembla pel que s’ha anat publicant, Betancor va ocultar en la Comissió Consultiva de Nomenaments del Congrés la seva contractació a Ciutadans per a tasques d’assessorament jurídic, cosa que li hauria d’haver impedit compaginar les dues feines. La defensa de Quim Torra considera que en sotmetre’s a l’examen d’idoneïtat per ocupar el càrrec de vocal de la JEC, Betancor era plenament coneixedor d’aquesta normativa que li impedia participar en els procediments en què el partit pel qual havia estat contractat fos el denunciant o impulsor, l’afectat o el denunciat. Seria el cas, doncs, del procediment contra Torra per la pancarta que va acabar amb l’expresident inhabilitat

Segons Torra, la simultaneïtat de feines fou ocultada per Betancor i Ciutadans fins que Eldiario.es va publicar una informació el 26 de febrer de 2020 que demostrava aquests fets. Tots aquests fets no tindrien cap rellevància penal si Betancor s’hagués abstingut d’intervenir en les resolucions o acords dictats a conseqüència dels escrits presentats a la JEC pel partit Ciutadans i, fins i tot, en assumptes que afectaven directament aquesta formació política. Però això, sembla ser, no va ser així.

En la querella, de fet, s’esmenten fins a sis procediments de la JEC en què Betancor va participar activament i que provenien d’actuacions de Ciutadans, entre elles, les que afecten a Torra, l’expresident Carles Puigdemont, els eurodiputats Clara Ponsatí i Toni Comín, TV3, o el departament d’Exteriors. És per això que Torra ha volgut denunciar els fets que l’han afectat a ell, a altres dirigents polítics i a institucions com TV3 i Catalunya Ràdio o algun departament del Govern.

Comentaris

  joanka 12/02/2021 2:50 pm
  coneixen la justicia marca egspanya, quan les coses s'els posen en contra i són indefendibles simplement no accepten la querella i diuen que això és justicia. Aquest cas ens diran que el fulano aquest ho va fer sense mala fe i que resa tots els dies a la virgensita de torn i que é muy mucho egspnyol i que per tant no hi ha querella possible. Tal funciona el régim egspanyol
  7
  412
  Respon
  Andreuza 12/02/2021 1:41 pm
  Si no presenta la querella a un tribunal europeu, es una pèrdua de temps i diners, els jutges politics son el cancer que matarà ,per sort, l'estat espanyol.
  7
  188
  Respon
  Ricard 12/02/2021 1:09 pm
  Bé pel President. Tenim dotzenes d'actuacions parcials de la Junta Electoral Central, naturalment en defensa dels interessos castellans contra els catalans, on el Sr. Betancor n'era membre, cobrant dels enemics de Catalunya, els extremistes nacionalistes de Ciudadanus. Ja era hora. Per cert, els actius denunciants contra la postergació de les eleccions, la sempre diligent Fiscalia castellanista, els mil-lers de jutges "en defensa de la Constitución" que tenim, o els milions de castellans que es creuen que són "constitucionalistes" han instat cap actuació contra aquesta immensa estafa a l'esperit constitucional. Tenim un altre cas que no sé si és denunciable. Es tracta del germà del cap militar de la força expedicionària agressora a Catalunya a l'1 d'octubre, Francisco Gómez de los Cobos. Magistrat del Tribunal autoqualificat de constitucional des del 2011 gràcies a uns mèrits on va amagar que havia militat activament al PP del 2008 l 2011. A sobre el 2013 el van fer President de l'esmentada colla de magistrats fins al 2017! O sigui va haver un mentider a la més alta magistratura judicial durant 4 anys. No es coneix que fos sancionat, i més greu encara, no es va posar en qüestió cap de les resolucions dictades pel tribunalet mentre ell hi era. Per acabar-ho d'adobar el 2018 li van preparar un procés selectiu ad hoc per esdevenir jutge del Tribunal Europeu de Drets Humans però el van rebutjar perquè, entre altres qüestions, no sabia anglès ni francès, com a bon castellà (tothom sap que a Castella saber idiomes és de rucs o de catalans, que ve a ser el mateix). Paorós.
  Gonzalo 12/02/2021 1:04 pm
  También denunciarà a este? Marc Marsal, miembro de la Comisión Jurídica Asesora de la Generalitat desde febrero de 2016. En abril del año pasado fue elegido miembro de la Junta Electoral Provincial de Barcelona en calidad de vocal no judicial.
   Ricard 12/02/2021 1:29 pm
   El problema que teniu els castellanistes és que per a vosaltres treballar per a la Generalitat ja és ser d'un partit. I el Sr. Marsal no ha estat militant a cap partit, cobrant d'ell, i simultàniament impartint justícia de d'una junta electoral, cosa que si va fer un tal Betancor, segurament un heroi per a tu. Per als catalans, que no estem imbuïts de cap histèria racista, ser castellà no significa ser d'un partit polític determinat.
  al seu costat 12/02/2021 1:02 pm
  tan debò admetin la querella, tot i que ho veig molt impossible, perquè la injusticia española està al costat del fasc'sta de ciudadanos

Nou comentari