El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra dona suport a la mesura “dràstica” de Sánchez i Turull
  • CA

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, donar suport als presos polítics que s’han declarat aquest dissabte en vaga de fam a Lledoners. En un comunicat, Torra denuncia que el poder judicial espanyol “està cometent una de les pitjors barbaritats que s’han vist a Europa els últims anys”.

 

En la línia de la denúncia de Jordi Sánchez i Jordi Turull, Torra adverteix sobre “la manca d’imparcialitat ideològica de la justícia espanyola”. El president creu que “la imatge i el prestigi de la justícia espanyola han tocat fons entre la comunitat internacional”.

 

Torra ha expressat que en aquest context dona suport al s vaguistes: “Vull fer costat a la vaga de fam que han començat avui alguns dels presos polítics. I m’afegeixo a la denúncia contra l’estratègia de dilatació del Tribunal Constitucional en els recursos d’empara presentats”.

 

El president manifesta que es tracta “d’una mesura contundent i dràstica” que es justifica per “la vulneració completa dels drets de ciutadania, dels drets civils i polítics i del respecte pel marc legal”.

 

“Considero que s’està aplicant el dret penal com a venjança, establint una legalitat ad hoc per atacar la dissidència política”, ha afegit el president.

 

Torra expressa la seva solidaritat i suport “a la denúncia que fan tots els presos polítics i també als que avui han començat la vaga de fam, tancats a la presó de Lledoners sense judici i sense garanties de defensa justa des de fa entre vuit i tretze mesos, i a les seves famílies”.

 

“Els envio la més forta de les abraçades sabent que em tenen al seu costat per a tot, com també hi tenen aquells que estimen la democràcia, la justícia i la llibertat”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa