Torra diu que l’informe del Consell d’Europa “amonesta” l’Estat per la seva inhabilitació

El document exigeix "no perseguir els polítics que van succeir els empresonats per les seves mostres de solidaritat"

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha considerat aquest divendres que l’informe del Comitè d’Afers Legals i Drets Humans de l’Assemblea del Consell d’Europa sobre l’ús de la justícia que s’ha fet a Espanya contra polítics independentistes catalans “amonesta” l’Estat espanyol per la seva inhabilitació l’any passat. A través d’una nota de premsa als mitjans, ha destacat que el document publicat aquest dijous exigeix “no perseguir els polítics que van succeir els empresonats per les seves mostres de solidaritat”, en una clara referència a la seva inhabilitació, ha dit. També ha remarcat la petició de l’informe de “retirar els processos en marxa contra els dirigents/funcionaris implicats en el referèndum inconstitucional del 2017”. Torra es va negar a retirar les pancartes i símbols de solidaritat amb els represaliats per l’1-O al Palau de la Generalitat i a qualsevol dependència de les institucions públiques catalanes, seguint les indicacions fetes pel grup sobre detencions arbitràries de la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, que animava les autoritats a denunciar la vulneració de drets que s’havia produït contra els polítics i ciutadans independentistes catalans. L’expresident enfrontarà durant les pròximes setmanes un segon judici, a causa d’haver desobeït la instrucció del Tribunal Superior de Justícia de retirada d’una pancarta de solidaritat amb els presos polítics i exiliats. També ha assegurat que els indults no són la “solució per al conflicte polític, perquè no som davant d’un conflicte legal, sinó d’un conflicte polític”.

Comentaris

  Veterà antifranquista. 05/06/2021 10:13 am
  I els nostres representants polítics donant suport als del 155. Sindrome d' Estrocolm.
  Juli Vert 05/06/2021 9:17 am
  Pobre Torra, ningú eo fa cas. Te que auto donar-se la noticia, que penòs. Igual no tant, amb el pastizal que s'emporta cada mesws per no haver fotra res durant 2 anys, no està malament, s'ho muntat molt be.
  Català 04/06/2021 7:51 pm
  Si no adopten mesures més contundents, l' Estat Espanyol es passarà l'amonestació per l'arc triomfal i seguirà fent de les seves.
  Català 04/06/2021 7:44 pm
  si no adoprten mesures mes contundents, l'estat espanyol es passarà l'amonestació per l'arc triomfal i seguirà fent de les seves.
  Josep 04/06/2021 4:46 pm
  Es faran el sord i amagaran l'assumpte fins que sigui inevitable. Son uns manipuladors mentiders. Com en el cas de la "escuadra invencible".
   Anònim 04/06/2021 7:26 pm
   Ok y ke? La pregunta es si estas disposat a lluita de valent o nomes fer el plorico?
   Jeroni Munyós 04/06/2021 5:07 pm
   Molt bé però, no fer res o fer una descripció de la "situació" freda i derrotista, com si no passés res, no n'és la solució. Si més no, cal confiar que els despropòsits pel que ha fet l'estat espanyol en forma de lawfare (guerra bruta de la justícia d'un estat, contra l'opositor polític) de mica en mica, tinguin un cert volum, suficient per a depassar els límits i doncs, que la UE i el concert mundial dels estats democràtics hagin de fer seriosos tocs d'atenció al trampós i venjatiu estat espanyol. Ànims, si molts de catalans hi volem, entre tots assolirem la independència.

Nou comentari