Torra denuncia que la nova causa judicial es guia per “la venjança i la ideologia”

El president de la Generalitat afirma que l'estat espanyol té un problema amb la llibertat d'expressió

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que el “nou atac judicial” demostra que l’estat espanyol té un problema amb la llibertat d’expressió i la defensa dels drets fonamentals perquè “el problema no era el període electoral ni la neutralitat de les institucions en campanya electoral”. A través d’un comunicat, Torra s’ha referit d’aquesta manera a la decisió del TSJC d’obrir causa penal contra ell per desobediència per no treure la pancarta en favor dels presos del Palau de la Generalitat al setembre. Torra ha denunciat una causa “guiada per la venjança i la ideologia” que, segons ha dit, “allunya més la justícia espanyola dels estàndards europeus”. El president de la Generalitat ja va ser jutjat per no retirar aquesta pancarta, però en aquest cas en període electoral, i va ser condemnat a un any i mig d’inhabilitació.

El president Torra ha defensat la seva “coherència i honestedat” en la defensa de la llibertat d’expressió i els drets civils i polítics i, per això, ha argumentat que no va retirar la pancarta fins que es van presentar els Mossos a fer-ho per ordre judicial.

Segons el president de la Generalitat, els tribunals de justícia continuen “la seva causa general contra l’independentisme motivada per raons polítiques” i ha posat de relleu que en aquest cas s’obligava a retirar la pancarta del balcó de la Generalitat “amb caràcter general i permanent”.

El motiu de la nova causa és no acatar l’ordre del propi TSJC de retirar la pancarta sobre els presos i exiliats polítics de la façana del Palau de la Generalitat al setembre. En concret, el tribunal li va donar 48 hores el 23 de setembre. Finalment, va ser retirada el 27, després de recórrer als Mossos d’Esquadra. La van acabant traient el cantautor i exdiputat Lluís Llach, l’actriu Sílvia Bel, el periodista i exdiputat Antoni Baños i la portaveu de Somescola, Teresa Casals. L’origen d’aquest procediment és una denúncia d’Impulso Ciudadano. El TSJC també ha acordat designar com a instructor del procediment el magistrat Carlos Ramos. Precisament, Torra ha subratllat que la nova causa serà instruïda pel mateix magistrat que en l’ocasió anterior.
 

Nou comentari