El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra demana “aparcar reticències” per “transformar” el sistema de salut català
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dijous “aparcar reticències” per “transformar” el sistema de salut català. Torra ha encapçalat aquesta tarda la reunió constitutiva del comitè d’experts que ha de treballar sobre aquesta qüestió, coordinat pel doctor Antoni Trilla. El president ha assegurat que aquest projecte “no serà un paper que quedarà en un calaix” i ha afegit que el “compromís” de l’executiu català és aplicar-lo. En aquest sentit ha assegurat que hi ha “uns calendaris que s’han de complir”. En el marc de la pandèmia de la covid-19, el Govern vol impulsar un procés de reformes per reforçar el sistema de salut i garantir-ne el caràcter universal, la sostenibilitat i la capacitat de resposta.

Segons s’indica des de l’executiu, el procés s’ha de basar en una estratègia “transversal” que vagi més enllà de l’àmbit sanitari i inclogui residències assistides, llars residències, centres de dia i habitatges tutelats.

El comitè d’experts per a la transformació del sistema públic de salut, format per experts del sistema sanitari, de l’economia de la salut i de l’administració pública, haurà d’elaborar en un màxim de dos mesos un document sobre les actuacions de reforma del sistema per incorporar-les a les polítiques sanitàries.

D’altra banda, l’òrgan assessorarà o informarà sobre les qüestions que li plantegi la Comissió Interdepartamental per elaborar, en tres mesos més, l’agenda de transformació del sistema públic de salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa