Torra demana al Govern que fixi el toc de queda a les 22h durant totes les festes

El president de la Generalitat inhabilitat insisteix que la ciutadania necessita "missatges clars"

El president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, ha demanat al Govern que fixi el toc de queda a les 22 h durant totes les festes. Ho ha dit en una entrevista a la ‘SER’, on ha insistit en la importància de celebrar Nadal “amb la família més íntima“. Torra també ha acusat l’executiu “d’atabalar” la ciutadania amb tantes veus, i els ha recordat que necessita “missatges clars“. L’expresident s’ha mostrat preocupat per la situació epidemiològica actual. “Tothom ha d’entendre que s’ha de quedar a casa” ha alertat. També ha qüestionat la decisió de mantenir oberts bars i restaurants – encara que sigui amb restriccions – així doncs, ha assenyalat que si els experts li haguessin aconsellat tancar-los, ho hauria fet.

D’altra banda, l’expresident ha qualificat de “tragèdia immensa” el que està passant a les residències catalanes. Quim Torra ha lamentat que s’estigui repetint la mateixa situació de la primera onada i ha assegurat que cal fer testos massius.

Preguntat pel balanç de la darrera legislatura, ha reconegut que va ser molt “difícil” amb tres investidures fallides. Un cop va començar a exercir de president, ha explicat, que també va ser complicat perquè tenia “exiliats i presos”. “La legislatura va començar amb un president sense govern, i acaba amb un govern sense president“, ha conclòs.

També ha remarcat que el va decebre veure que els partits feien “càlculs polítics” en un escenari on s’havia d’anar tots a una. “El procés te dues grans vies que conviuen, el procés en si i l’hegemonia política entre els mateixos partits”, ha opinat. Tot i això, ha assenyalat que en el seu cas va portar les seves conviccions a l’extrem. “Havia de fer explícit que el país està patint repressió“, ha dit.

Pel que fa a les eleccions del 14-F, Torra ha mostrat el seu suport a la presidenciable de JxCat, Laura Borràs. També ha aprofitat per insistir en el fet que ell mai pactaria amb un partit que no sigui independentista.

Nou comentari