El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra demana al govern espanyol que aturi la “judicialització de la política”
  • CA

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat aquest dissabte contra la decisió del govern espanyol d’impugnar davant del Tribunal Constitucional (TC) la moció que demanava que el Parlament reiterés els “objectius polítics” de la resolució de la consulta del 9 de novembre de 2015. “Prou ja de judicialitzar la política“, ha etzibat Torra, i ha preguntat si a la reunió d’aquest dilluns es trobarà amb el Pedro Sánchez que demana diàleg o amb “el que va aprovar el 155”.

 

Torra ha fet aquestes declaracions després de l’ofrena floral al president Josep Irla, que també va patir l’exili. Ha assegurat que aquesta impugnació “és una mala notícia” i ha demanat que el conflicte es resolgui per la via política, i no per la judicial. És per això, que ha insistit que dilluns parlarà amb Sánchez sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya, tot i que ha reconegut que “és probable que ell no estigui d’acord i que tingui un altre punt de vista“. “Per això estan les negociacions”, ha afirmat.

 

“Li explicaré a on estem, per què estem, des dels anys que hem lluitat per estar aquí o que nosaltres no renunciarem al camí de la llibertat de Catalunya“, ha avisat Torra, a més d’assegurar que “poble català s’ha guanyat” el dret a l’autodeterminació. “Nosaltres apel·lem al dret internacional i als tribunals internacionals. És absolutament bàsic, com també els hi va semblar bàsic als escocesos o els quebequesos”, ha reblat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa