Torra crida a retre un “homenatge nacional” a l’advocat Gonzalo Boye

Afirma que l'Estat el persegueix pel "compromís amb la democràcia, els drets humans i la llibertat a Catalunya"

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha fet una crida a retre un “gran homenatge nacional i popular” a l’advocat Gonzalo Boye. El president ha expressat solidaritat “absoluta” amb el lletrat davant dels “atacs” i la “persecució” a què “el sotmet també la justícia espanyola”. Torra emmarca aquesta persecució en la “voluntat de l’estat espanyol de castigar Boye” pel “compromís amb la democràcia, els drets humans i la llibertat a Catalunya”. Per tot plegat l’expresident fa una crida a expressar la solidaritat amb el lletrat i a “reconèixer l’èxit de la seva estratègia jurídica europea contra la repressió a l’independentisme”.

En un missatge a les seves xarxes socials Torra ha dit que “una de les grans sorts” que ha tingut “a la vida” és conèixer Boye, del qual ha destacat el “tracte humà”, el “coneixement enciclopèdic” del dret i una defensa “incondicional dels drets i llibertats”. Torra considera que l’independentisme “ha de reconèixer públicament” l’estratègia jurídica de Boye “contra la repressió” i el “compromís” i “l’assumpció de riscos” en la “defensa del moviment pro-democràcia a Catalunya”.

El 131è president de la Generalitat s’ha expressat d’aquesta manera després que l’Audiència Nacional hagi confirmat el processament de Boye per un presumpte delicte de blanqueig de capitals relacionat amb el narcotràfic. El processament de Boye està vinculat a la causa contra José Ramón Prado Bugallo, conegut com a ‘Sito Miñanco’, per haver participat presumptament en dues operacions per introduir gairebé quatre tones de cocaïna i la creació d’un entramat criminal per blanquejar els diners obtinguts de la droga.

A l’advocat també se li atribueix, en concurs amb el blanqueig, un delicte continuat de falsificació de document oficial. En una interlocutòria, la sala penal desestima el recurs de Boye contra el processament dictat per la jutgessa María Tardón i deixa el lletrat a les portes del judici.

Comentaris

  LLARENA dPENA 28/06/2021 11:22 pm
  Totalment d'acord. Amb Boye hem trovat la dignitat,la perseverança i la confiança que pocs politics demostren.
   Pascual sole 29/06/2021 3:46 pm
   Es el millor advocat de la democracia, se li tendria q fer un monument
  TeknoTrafikante 29/06/2021 9:34 am
  Ja ho deien "Os Papaqueixos" a Barcelona el 1998: Sito Miñanco, pres polític només perquè: "En cada risco, marisco, en cada roca, coca". I Boye, pobret perseguit, per ser el blanquejador dels beneficis de tanta pols blanca.
  Santi 29/06/2021 11:18 am
  VISCA EL BOYE, AQUEST PAIO SI QUE ESTÀ COMPORMES AMB LES LLIBERTATS DE CATALUNYA... I NO L´ ADVOCAT CATALÀ QUE VIU A MADRID I TE OFICINA DE LOBBING AL CONGRES ESPANYOL PER SEGUIR XUPANT CALERONS I PRIVILEGIS, JA M´ENTENEU DE QUI PARLO QIE VA FORMAR PART D´UNA OPERACIO ESTATAL EN TEMPS DE CONVERGÈNCIA, COM EXEMPLE !!!

Nou comentari