Torra obre una actuació des de Funció Pública pel suposat cas d’assetjament sexual

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat aquest dilluns al matí al conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, per demanar-li explicacions sobre el presumpte cas d’assetjament sexual per part del seu excap de gabinet Carles Garcias. Segons un comunicat de Presidència, Torra li ha comunicat l’obertura d’una actuació des de Funció Pública per aclarir els fets i els motius pels quals no es va activar el protocol obligatori de la Generalitat. El departament d’Exteriors assegura que després de rebre informacions sobre “actituds masclistes i sexistes” per part de Garcias va impulsar d’ofici una investigació interna. Per la seva banda, ERC assegura que va instar el departament a cessar-lo i que l’ha suspès cautelarment de militància.

Torra ha demanat a Bosch explicacions sobre per què no es va activar el protocol de la Generalitat corresponent a situacions d’assetjament sexual. I ha remarcat que fins ara no consta cap comunicació del Departament d’Exteriors a la Direcció General de la Funció Pública.

En aquest context, el president català ha comunicat a Bosch l’obertura d’una actuació des de la inspecció de serveis de personal de Funció Pública per esclarir els fets ocorreguts i els motius pels quals no es va activar el protocol obligatori a tota l’administració de la Generalitat. A més, el president li ha exigit que posi la Direcció General de la Funció Pública en coneixement dels fets “per tal que pugui efectuar les actuacions que consideri escaients“.

Nou comentari