Torra: “Què més ens cal per decretar el confinament absolut?”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest diumenge al migdia des de la Casa dels Canonges per valorar la reunió per videoconferència que ha mantingut amb el president del govern espanyol i els presidents autonòmics. Torra ha explicat que durant la reunió Pedro Sánchez ha anunciat que proposarà al Congrés dels Diputats allargar 15 dies més l’Estat d’Alarma. “Ens sembla bé, però no ha respost la petició que li hem fet arribar des de Catalunya de confinament total”, ha afirmat.

Durant la compareixença, el president català ha explicat que Sánchez s’ha compromès a estudiar quins sectors poden tenir més restriccions, en temes de mobilitat. Però, tot i així, ha denunciat que “la nostra petició de confinament total, exceptuant els serveis assistencials, no ha sigut atesa”. A més, ha revelat que almenys quatre presidents de Comunitats Autònomes han proposat durant la reunió el confinament total. I que d’altres han advocat per la reducció de l’activitat econòmica. I que fins un altre president ha demanat el tancament de ports i aeroports. “Us ho vull agrair”, ha manifestat Torra.

El president de la Generalitat ha dit que no fan “cap retret” però que “volem que s’imposi aquest confinament total”. En concret, Torra ha participat a la reunió, a més de per demanar aquest confinament en el qual ja fa dies que insisteix, també per demanar la protecció absoluta de treballadors i autònoms, així com pel reforç “equitatiu i transparent” del sistema de salut.

Torra ha avisat que “el ritme de contagi segueix creixent de manera alarmant” i que “cal actuar sense esperar un desastre anunciat”. A més, ha expressat “l’enorme solidaritat amb la societat madrilenya”, i s’ha preguntat: “Què més ens cal per decretar el confinament absolut?” En aquesta línia, ha insistit: “Quin sentit té que aquest cap de setmana la gent s’hagi quedat a casa, i que demà dilluns milers de treballadors s’hagin de desplaçar a fer feines no essencials?”

El president de la Generalitat ha acabat la seva intervenció demanant que les mesures que ha sol·licitat es prenguin avui mateix.

Nou comentari