Torra avisa ERC: El Parlament serà “simbòlic” si no defensa els acords votats

El president de la Generalitat, Quim Torra, alerta, en un missatge dirigit sobretot a ERC, que “qualsevol decisió que prengui el Parlament de Catalunya, on radica la sobirania dels catalans, és d’obligat compliment i s’ha de defensar fins les últimes conseqüències.” En un acte a Mallorca, el cap de l’executiu ha criticat que la cambra catalana es converteixi en un “Parlament simbòlic” si no s’executa allò que s’hi vota. “La primera norma nostra és el respecte a la voluntat popular”, ha afirmat el president, assenyalant que els catalans voten els seus representants per defensar unes determinades idees i “no es pot trair mai la seva voluntat i els drets fonamentals que hem vist negats tantes vegades”.

En el decurs d’un sopar col·loqui a Petra organitzat per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, el president també ha fet una crida a refer la unitat dels partits independentistes perquè és “imprescindible” per arribar a la independència i “és amb aquesta força amb la que et pots plantar a Madrid a negociar alguna cosa”. Per això, davant la perspectiva d’uns comicis, Torra ha demanat que, tot i que ell advoca per una candidatura unitària de l’independentisme, “si no és possible”, es pactin “estratègies conjuntes” de negociació amb l’estat entre els diferents partits per assolir la independènci i que aquests es reflecteixin als programes electorals. 

Durant la seva intervenció, el president ha reconegut que la repressió de l’estat espanyol arran de l’1-O va colpejar el moviment independentista, però ha lloat l’ambició i la força del moviment i ha fet una crida a que ara cal “recuperar la iniciativa”, a través d’un horitzó comú. “No ens hem de deixar arrossegar pels factors externs del procés”, ha manifestat. En aquest sentit, recuperant la crida del president a l’exili a preparar-se per a la “lluita definitiva”, Quim Torra ha demanat reactivar la mobilització per a que sigui definitiva.

Nou comentari