El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra a Arrimadas: “Aquest silenci és el que queda del seu pas pel Parlament, el no res”
  • CA

La líder de l’oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha dirigit en el ple d’aquest dimecres la darrera pregunta en una sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, abans de deixar l’escó per anar de diputada al Congrés de Diputats de Madrid. L’intercanvi ha servit per posar de manifest novament la manca d’entesa entre els dos polítics. Arrimadas ha encetat l’intercanvi amb una pregunta simple: “Quin balanç fa del seu primer any de gestió?” I el president li ha respost: “Estava expectant davant de la seva última pregunta, espero que el seu desenvolupament estigui a l’alçada d’aquest any tan agradable que hem passat junts”, ha dit el president de forma irònica.

 Arrimadas a Torra: “Es comença desobeint i s’acaba fugat de la justícia, no sé si vostè aspira a ser el company de pis de Puigdemont”

A partir d’aquí, Arrimadas ha deixat anar el torrent de crítiques contra el president a qui la líder de l’oposició ha recriminat que sigui “poc hàbil” en donar respostes quan “tots li paguem el sou”. La pròpia Arrimadas ha donat resposta a la seva primera qüestió: “No pot fer balanç de gestió perquè no han fet res, vostè és el president del llaç, que li funciona com una bena als ulls, no volen veure el mal que ha fet la mentida del procés”. Per la líder taronja el Govern no ha fet més que “endollar els amiguets amb bons sous, animar els CDR, donar la Creu de Sant Jordi a Núria de Gispert i portar el deliri separatista al camp de Mauthausen”. Finalment, Arrimadas ha fet una advertència: “Es comença desobeint i s’acaba fugat de la justícia, no sé si vostè aspira a ser el company de pis de Puigdemont, amb una paga a final de mes, això sí. Tregui’s la bena groga dels ulls i miri a la majoria social de catalans que no som independentistes”.

Torra ha celebrat la darrera intervenció de l’oponent: “Ha estat un bon final”. Aleshores s’hi ha dirigit per demanar-li: “Escolti un moment”. Torra ha deixat l’hemicicle en silenci una estona davant l’expectativa de la resta de diputats: “Sent aquest silenci?”, li ha preguntat. “Aquest silenci és el que queda del seu pas pel Parlament: el no res. No ha construït res, no ha volgut dialogar amb ningú, ha volgut crispar, és l’antipolítica, vol per aquest país l’antipaís, només té l’article 155 per oferir, carregar-se les institucions, no tenen cap projecte i per això han fracassat. Vostès estan en liquidació a Catalunya”.

 

Per si no en tenia prou, Torra encara li ha dit que avui era “un mal dia per fer la última pregunta” perquè aquest mateix dia el 2012, quan Arrimadas s’estrenava al Parlament, l’atur a Catalunya estava al 22,5% i aquest mateix mes del 2019 se situa en un 11,6%. “Mentre vostès practiquen l’apocalipsi aquest país ha tirat endavant”, li ha recordat el president per demanar-li, tot seguit, “tres favors”: “Aprofiti i parli dels problemes de Catalunya des de Madrid; aprofiti els dies que li queden i vingui a parlar amb mi al Palau, i finalment cedeixi al Museu de Catalunya la seva col·lecció de llaços i cartells, que servirà per explicar com es va aconseguir la independència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa