Tornen els carrers franquistes a Madrid per ordre judicial

La justícia madrilenya ratifica les sentències que anul·len els canvis de nom de les vies

Aquest matí el carrer Justa Freire de Madrid ha recuperat el nom del fundador de la Legión, Millan-Astray. Els operaris municipals han restaurat la placa que l’any 2018 es va retirar durant el govern de Manuela Carmena a l’ajuntament de Madrid. Sis carrers més esperen ara el seu torn, després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ratifiqués el maig passat les sentències que anul·len aquests canvis per falta de justificació.

L’aplicació de la Llei de Memòria Històrica durant el mandat de Carmena va canviar 868 distintius de la capital dels vestigis de la dictadura. No obstant això, la Justícia ha obligat a restaurar set noms per errors del Comissionat de la Memòria Històrica a l’hora d’argumentar la seva retirada. Millán-Astray ha estat el primer a tornar, després d’un llarg recorregut judicial iniciat per la Plataforma Patriòtica Millán Astray.

El TSJM ha donat la raó a la plataforma que va interposar un recurs en contra de la decisió de l’equip de Carmena. La placa de Millán-Astray data de 1924, dotze anys abans de la Guerra Civil, i va ser concedida al general per “motius previs a la Guerra Civil”, explica Rocafort. El tribunal considera que la Llei de Memòria Històrica no pot aplicar-se a aquesta via.

La portaveu de Más Madrid, Rita Maestre, ha estat la primera a acusar el canvi a Twitter: “Segueix la reculada en tots els àmbits”. També ha assenyalat a l’alcalde per aprofitar el mes d’agost “per a aquestes malifetes”

Comentaris

    en fi 25/08/2021 10:54 am
    madrit és i serà sempre la capital del franquisme

Nou comentari