‘Torna Catalunya’, el lema d’Illa: “La que parla i no crida, sense revenges, la del retrobament”

El PSC confia que amb la figura del ministre podran recollir confiances de tot l'espectre polític

‘Torna Catalunya’. Aquest és el lema que el PSC ha triat de cara a la campanya del 14-F per la qual comencen a escalfar motors l’endemà d’haver designat Salvador Illa com a candidat. Els socialistes confien que amb Illa podran “recollir confiances de tot l’espectre polític” i apunten que surten “a guanyar les eleccions”. La viceprimera secretària del partit, Eva Granados, ha expressat que es vol reivindicar “una Catalunya rica i plena, orgullosa de si mateixa, admirada i no menystinguda”, i també que “lluiti amb eficàcia contra la pandèmia, que tingui un projecte de recuperació econòmica i aposti pel retrobament entre ciutadans”. Al vídeo de campanya, Illa aposta per “la Catalunya que parla i no crida, sense revenges, la del retrobament”.

D’altra banda, sobre el calendari en què Illa deixarà la cartera de Sanitat, Granados ha expressat que aquesta és una decisió que prendrà Illa d’acord amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. També ha assegurat que, quan arribi el moment, “dedicarà el temps necessari per fer un bon traspàs” del ministeri. Granados ha justificat que Illa va negar que seria candidat pel PSC fins a un dia abans -en una entrevista a TVE- perquè “ha estat centrat en la pandèmia i no ha volgut que el focus s’apartés de la seva responsabilitat”. De fet, Iceta ha explicat que la decisió de posar-lo com a presidenciable va sortir d’un dinar amb el president espanyol, Pedro Sánchez, el 16 de novembre, i es va mantenir en secret fins dimecres. Sobre la possibilitat que Iceta pugui passar a encapçalar un ministeri, Granados s’ha limitat a dir que al PSC li agradaria que al govern espanyol continués havent-hi un ministre català. “La composició del Consell de Ministres és una decisió exclusiva de Sánchez”, ha afegit.

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados (ACN)
La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados (ACN)

El PSC celebrarà el seu primer acte de precampanya amb Illa diumenge vinent, a la seu del partit. Granados creu que Illa té “la capacitat de recollir vots de totes les sensibilitats” i ha dit que aquells catalans que vulguin prioritzar la gestió de la pandèmia, el bon govern per reconstruir els serveis públics i el retrobament tenen Illa com a candidat. De fet, els socialistes catalans centraran la campanya en tres eixos. D’una banda, que són capaços de gestionar “amb intel·ligència la fase final de la lluita contra la pandèmia”. En segon lloc, posar com a objectiu “sortir de la crisi ajudant a qui està patint i preparant el futur”. Per últim, “el retrobament entre catalans”. “Sí, és cert, torno a casa, a casa nostra. I saps per què torno? Perquè sento que Catalunya també ha de tornar”. Així comença el vídeo electoral d’Illa, que es dirigeix a càmera mentre lamenta el rumb d’una Catalunya que veu “desorientada” i dedicant “temps a coses que no importen”. El candidat del PSC, i secretari d’organització del PSC, vol fer que “torni la Catalunya que sempre ha estat un referent”, i que “retorni la sanitat, el treball i els avenços socials”.

La viceprimera secretària del PSC ha explicat que la campanya estarà adaptada a la pandèmia. Ha explicat que les tecnologies prendran protagonisme “amb molt material audiovisual” i que s’hauran de canviar “els escenaris habituals” de les campanyes, on se sovintejaven els mercats, places de pobles o s’omplien auditoris i teatres. Els socialistes han convertit la sala Ernest Lluch, a la seva seu, en un plató, batejat com a Plató Pallars 191 (el carrer on estan ubicats a Barcelona). Al matí serà l’epicentre dels actes electorals i a la tarda es faran visites de caire sectorial. Granados ha agraït el “gest de responsabilitat, generositat i intel·ligència” a Miquel Iceta per haver cedit a Illa encapçalar la llista. “Volem agraïr la seva valentia, la seva ferma defensa de la Catalunya de tots”, ha continuat.

Nou comentari