El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comín avisa la UE que Espanya dona combustible al desafiament de Polònia
  • CA

El desafiament de Polònia que tant preocupa la Unió Europea es veu “legitimat” pel comportament d’Espanya respecte de Catalunya, sobre el qual les institucions comunitàries es neguen a pronunciar-se reiteradament amb l’argument repetitiu que es tracta d’un “afer intern”. És l’advertiment llançat aquest dimecres per l’eurodiputat de Junts per Catalunya Toni Comín, que ha intervingut en el ple de l’Eurocambra en què es debatia amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, informa l’ACN. Comín, un dels exiliats que el Tribunal Suprem espanyol va intentar fer detenir a Sardenya el dia que compareixia Carles Puigdemont davant els jutges italians, ha remarcat que mirar cap a una altra banda quan l’estat espanyol “ignora” les decisions de la justícia europea sobre la seva immunitat és perjudicial per al conjunt de la UE.

L’eurodiputat de Junts ha defensat que aquesta “inacció” dona ales i “legitima” un “desafiament” com el de Polònia, que manté que les seves lleis nacionals han d’estar per sobre de les comunitàries en cas de contradicció. El cas polonès està sacsejant la UE, i per a Comín pot ser que només sigui la primera de diverses revoltes en cadena, a les quals s’obre la porta si es deixa fer i desfer el Tribunal Suprem, que va fer detenir Puigdemont malgrat la immunitat parlamentària i que tot el seu procediment està en suspens, precisament, perquè està pendent d’una decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

“Val la pena posar en perill el projecte europeu per protegir l’estat espanyol i la seva deriva autoritària?”, ha preguntat Comín adreçant-se a Von der Leyen. “Després de Polònia poden ser Hongria i altres països”, ha alertat en el debat al ple amb la presidenta de la Comissió Europea sobre la cimera de líders europeus que se celebra aquesta setmana a Brussel·les.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a octubre 20, 2021 | 14:00
    Luisnomeacuerdo octubre 20, 2021 | 14:00
    Ni puto caso les hacen, pobrecillos, es tal el odio y la rabia que tienen contra sus compatriotas que ya solo oírles sus pestilentes palabra producen el rechazo de todos los que les escuchan. Triste vida la que les espera, tendrán que agilizar los papeles para obtener la nacionalidad de mejillolandia, porque aquí no vuelven.
  2. Icona del comentari de: Ricard a octubre 20, 2021 | 14:12
    Ricard octubre 20, 2021 | 14:12
    Castella fa anys que deixa la UE en una situació de nul·la autoritat moral davant de tercers, com Polònia o Rússia. La Nomenklatura de la Unió, i els castellanistes, són els responsables del desastre.
  3. Icona del comentari de: Independence Process a octubre 20, 2021 | 17:11
    Independence Process octubre 20, 2021 | 17:11
    Al capdavall, la justícia lawfare espanyola fa el mateix que la justícia polonesa, però, els espanyols fan la seva i sempre callen com mòmies.
  4. Icona del comentari de: Aigualit a octubre 20, 2021 | 20:06
    Aigualit octubre 20, 2021 | 20:06
    A Eurooa encara s'estan partint la caixa de tant riure amb les xorrades que diu aquest pallasso ?
  5. Icona del comentari de: remigio III a octubre 21, 2021 | 11:15
    remigio III octubre 21, 2021 | 11:15
    Es evident la diferencia de tracte amb Polònia i espagnistan. Aquí van amb excuses i pretenen que Polònia calle i accepte el que permeten a un estat pestilent, com aquest.Nascut del crim mitjançant un genocidi no jutjat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa