Toni Albà farà un pregó alternatiu a l’oficial de la Mercè

L’Ajuntament de Barcelona ha escollit Pérez Andújar com a pregoner, un fet que va provocar una allau de crítiques ja que l’escriptor ha carregat en nombroses ocasions contra el moviment independentista
La Coronela presenta armes al president Puigdemont | Jordi Borràs

 

L’actor i còmic Toni Albà serà l’encarregat de fer un pregó alternatiu a l’oficial per inaugurar les festes de la Mercè a Barcelona, segons ha pogut saber 'El Món'. Ho farà interpretant el paper de Felip V, després que l’Ajuntament de la capital catalana decidís que el pregoner d’enguany fos l’escriptor Javier Pérez Andújar, qui ha carregat en nombroses ocasions contra el moviment independentista català titllant-lo de “parc temàtic” o comparant-lo amb els aiatol·làs de l’Iran. Arran d’aquest anunci per part del consistori barceloní, es va iniciar una autèntica allau de crítiques i una tuitaire independentista -@M_BrokenLeg- va fer una piulada proposant Toni Albà de pregoner.


 

Al cap de poques hores, l’actor va respondre afirmant que acceptava la proposta desinteressadament. A partir d’aquest moment, un grup de tuitaires independentistes espontàniament es van posar a organitzar l’acte alternatiu i s'hi van afegir, també via Twitter, La Coronela i El Memorial Democràtic 1714. Cal recordar que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no va voler que la Coronela sortís l’11 de setembre per fer el seu itinerari per la ciutat de la porta gòtica del Consell de Cent pel carrer Ciutat. En canvi, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va rebre la Coronela.

 

A més, l’esdeveniment ja té patrocinadors (Pretrolis Independents i Vins de la Terra), tot i que els organitzadors segueixen oberts a trobar més col·laboració econòmica. L’acte tindrà lloc el dia 22 de setembre a la tarda, i també hi haurà l’actuació de "Rappers per la independència". Els organitzadors ara només estan pendents de tenir el permís corresponent per a celebrar aquest acte.


 

Els organitzadors han creat un compte a Twitter especial per a l’ocasió (@MoltesMerces16) i el hastag #MoltesMercès per tal d’informar-ne.

 

Aquest és el cartell de l'esdeveniment:

 
Comentaris
Kimet
Anant junts som imparables. Orgullos d'aquesta gent!
D'una vella casa
Em sembla una excel.lent proposta, ja va éssent hora d'acabar amb una ciutat dominada, controlada i abusada per persones que ens volen permanentment adormits, idiotes i sotmesos a maneres de fer espanyoles, absolutament caduques, oportunistes i reaccionaries amb la capital del Principat i del país. Gràcies Toni! -ja avisareu en temps on es fa-
Teresa
Ernest Lluch deia, ai del dia en què els fills de la immigració franquista arribin al poder, estimaran poc les arrels de Catalunya. Ja fa temps que ens van manant: Iceta, Montilla,Navarro, Arrimadas, Rivera, Colau ...i ara els argentins i tot... I no entenen res de Catalunya i fixeu-vos com han pujat al poder, o dictats des de madrid, o ballant, o cantant el rum-rum o essent una model en una desfilada amb el cap alt, descarada (Arrimadas) Els catalans hem de pensar millor a qui votem.
El gran payaso.
había una vez un circo. Ya no hay ni sentido del ridículo. Ahora sí, el mundo apoyara la payasada del proceso
Avia.
Molt bona idea aviseu on sera vindre
Baldric
Lloc?
Mercè
Molt bona idea. Amb lo "pregonero" de ajuntament no tenia ganas ni anar-hi. Hem de fer la nostra festa alternatiu a los de Ayuntamiento &Co...
D. F.
Hahaha aquest serà el que escoltarem!!! Gràcies, Toni!
llautò
Aquest Pérez Andújar és de filo-C'nos. Colau abans de ser "alcaldessa" va fer els mítings amb Oliveres i Forcades i quan ha arribat al poder de seguida s'ha lliat amb pesoe i c'nos, això si, fent fotos a la Diada i disfresant-se de "catalanista".
Frikis
El pallasso albà i la coronela aquesta... colla de frikis.
Comunero Lameculos Borbonicos
Para Frikis, los Comuneros lamiendo el culo a los Borbones. Eso si que és progre, verdaz? Ala, a cagar a la meseta.
miau
Excel.lent idea. Per alternatius, per revolucionaris, nosaltres. La revolució de Colau és de boquilla i quilla. Ara bé, sigues molt fi i agut Toni Albà. No et desmadris com a vegades. És una ocasió magnífica.
Pili de Itaca
El bufón de la corte no debe tener sentido del ridículo, realmente patetico
REMEI DELBÓ
MOLT BÉ ALBÀ, A VEURE SI ELS HI CANTES LES 40 A LA COLLA DE TXUPATINTES I FIGURONS DEL BALCÓ DE BAIX
Donec Perficiam
Pisarello i Colau, es junt a Margallo una benedició del cel.... Coronel.la ha tingut més protagonisme, Miquelets de Catalunya van sortir del centre i no arraconats com els altres anys el qual era una pena per que es l'associació amb més socis, San Narcís y Moia també rebuts pel president. Ara Alba ens farà l'honor de obrir un contrapregó alternatiu, lúdic inclusiu... i el dia 12 el Pisarel.lo vol posar una estatua de Franco amb motius se superació de traumas i pedagogía, genial!

envia el comentari