Toni Albà: "Faig el pregó alternatiu de la Mercè perquè ja n’hi ha prou"

L’actor es queixa de les paraules de Pérez Andújar: "Jo no aniria a Madrid a dir no sé quines coses dels espanyols, perquè són ciutadans que es mereixen tot el respecte"
L'actor Toni Albà | ACN

 

L’actor Toni Albà serà l’encarregat de fer el pregó alternatiu de les festes de la Mercè de Barcelona, segons ha avançat avui ‘El Món’. Albà imitarà el rei espanyol Felip V, després que l’Ajuntament de Barcelona anunciés que el pregoner seria l’escriptor Javier Pérez Andújar, qui ha carregat en nombroses ocasions contra el moviment independentista català. En declaracions a ‘El Món’, Albà ha explicat que fa aquest pregó arran de les paraules d’Andújar: “Vaig pensar que ja n’hi havia prou, que no calia. A més, portar-lo de bandera tampoc no cal”.


 

Andújar va titllar el moviment sobiranista de “parc temàtic” i el va arribar a comparar amb els aiatol·làs de l’Iran. “Els independentistes som dos milions de persones i majoria absoluta en aquest país. Jo no aniria a Madrid a dir no sé quines coses dels espanyols, perquè són ciutadans que es mereixen tot el respecte”, assenyala Albà, que diferencia entre els espanyols i l’Estat: “No és el mateix, i l’Estat es comporta amb Catalunya d’una manera desequilibrada, per dir-ho suaument”.

 

L’actor i còmic ho té clar: “Ho faig per riure una estona, perquè a Twitter la gent es queixava dient que no hi ha havia dret que Andújar fos el pregoner i jo vaig oferir-me a fer aquest pregó alternatiu desinteressadament”. Albà encara està enllestint el pregó, que pronunciarà el proper 22 de setembre a la tarda: “L’estic acabant perquè cada dia surten coses noves. Espanya és un festival i ens donen material sempre”.


 

A més, ha avançat que “alguna altra imitació s’escaparà” i que serà un Felip V “bastant borbònic, divertit i amb component satíric”.

 

En l'acte també hi participaran La Coronela i El Memorial Democràtic 1714.  A més, l’esdeveniment ja té patrocinadors (Pretrolis Independents i Vins de la Terra), tot i que els organitzadors segueixen oberts a trobar més col·laboració econòmica.
Comentaris
1410
????????????????????????????????
Anna
Ben fet, ja n'hi ha prou d'empassar-nos-ho tot. Molts anys d'acotar el cap i ara s'ha acabat. Els tenim molt mal acostumats.
Miquel
Bon aquesta, una lliço de "modos" a la Colau i als seus amics els Comuns
Iv´çan
Claro. Ya basta, no? Cuando se trae a alguien que no comulga con vuestras ideas repulsivas y totalitarias, hay que cabrearse y hacer algo alternativo.Pero cuando aquí os aguantamos a vosotros, a vuestras majaderías, vuestros insultos, etc entonces no pasa nada. Tenemos que tragar. Pues ahora, tragáis vosotros, separatistas de m...a!
Narcís ( perquè català ingenu/ innocent desvetlli d'allò que n'és aquest estat vers la nació catalana .. cal que país veí amagat sota mot geogràfic físic ens torni a canonejar des de Montjuïc?)
Gràcies Toni Albà així com tothom que hi dóna suport i patrocinadors! PD: amb la quantitat de catalans patidors de veure Catalunya escupida, pixada, difamada, injuriada, calumniada, anihilada i espoliada ( i què dir-ne de mal tracte fora mida defora/ espanya) .. només faltava tipus paradigma del que és espanya o desagraïda, traidora i venuda al més-dient ( millor postor) sense importar-li gens ni mica l'amor català ni tan sols el respecte a allò català!
Kimet
L'Ajuntament de Barcelona té molta mala llet. Tornem-los-hi amb elegància. Com diu un proverbi xinès, "mà d'acer amb guant de seda".
vilanoví
Molt rebé, Toni! Ja n´hi ha prou que se´ns pixin a sobre i diguem que plou. A Espanya no hi ha més revolució que la catalana. Amb un somriure, això sí.
MRosa
On ho podré veure? Estic de viatge per Suissa i torno el 27. Estarà penjat en alguna eeb?
Ja n hi ha prou
Te tota la rao i cal desenmascarar aquesta alcadesa , espero que el gravin i el pogui veure tothom. Ja en tinc ganes.
Harto
En Catalunya habéis politizado hasta el papel del váter
en contra
A veure qui tindrà més gent: el pregonista que han triat les atrocitats per trepitjar l'independentisme, o en Toni Albà que té molts seguidors i que trepitjarà els causants de tot plegat. A Perez Andújar, li pot passar el que va passar amb la denostada poeta del parenostre. Dolors Miquel.
Molt bé
A on es farà, el pregó del Toni? El volem veure!!!!
Antiga i barbuda
La senyora que sempre dona lliçons morals ara rebrà una lliçò humoral: que n'aprenguis, Ada!
Cràcia
CAL QUE HI ANEM EL MÀXIM DE GENT! FEM-HO CÓRRER PER LES XARXES!
César
Pobret, l'Iván... estàs tan nerviós amb tot això que ja no saps ni escriure el teu nom.
Tothom al Prego del Toni Alba!
Passeu de la Cofrau que nomes sap odiar Barcelona i els catalans.
Bacioretta
Tot el que toquen els cent mils oms de Iniciativa ho deixen destrossat. Son la extrema dreta de Catalunya vestida de esquerra..
Arnau Estanyol
Alguns s'enfaden amb la idea d'en Toni Albá, pero alhora recolzen a aquest impresentable Javier Pérez Andújar que ens ha dit terroristes jihadistes i aprofitarà el pregó per burlar-se dels barcelonins i de la Colau . Coses del virus zombi espanyolista.
lector_333
Para Harto - Si los españoles estuvieran politizados como los catalanes, España no tendría esos desastres de gobiernos que la han llevado ala ruina, al desprestigio y a situaciones decimonónicas. Los paises más prósperos y civilazados, los ciudadanos fiscalizan contantemente los políticos, o sea hacen política. Aquéi en España, la gente se queja pero luego se va a tomar una cervecita, deja que los polticos hagan todo tipo de tropelerias y cosas inútiles cuando no dañinas y les sigien votando
lector_333
A on i quan es farà el pregó alternatiu?
clotenc
Toni Albá, un altre catalá oprimit per l'Estat! Pobret!!
Demòcrata
Molt bé Toni. No hi faltarem!. N'estem farda de la hipocresia de la prepotent colau
Marcé
On es farà..que ho diguin que ni gi faltarem!!!
Manel Sant
ADA T.AS COLAO!! Per sort tenim a TONI ALBÀ, amb humor i seny. Gracies Toni.
Jerd
Puc vomitar?..Toni Alba, m'ho provoca el teu "art"
Montse
No hi faltaré

envia el comentari