El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Tombem el règim’ obre un cicle de mobilitzacions “per recuperar la sobirania”
  • CA

 

La manifestació unitària ‘Tombem el règim’ ha servit per anunciar l’inici d’un nou “cicle de mobilitzacions pe recuperar la sobirania”. Així figura en el manifest que ha llegit l’actriu Silvia Bel en finalitzar la manifestació que ha recorregut el Passeig de Gràcia aquesta tarda. El text defensa la independència per instaurar “una nova forma d’organització social que garanteixi una vida digne” a Catalunya.

 

El manifest també alerta que les institucions catalanes “no són només dels representants polítics” i fa una crida a l’organització dels ciutadans. “No ens quedem confiats a casa: volem ser part activa i propositiva de la vida social del país”. El moviment entén que el moment en què l’Estat ha “tremolat” més ha estat en moments com l’1 i el 3 d’octubre del 2017 en veure una societat autoorganitzada. “Hem de plantar cara, no ho podem deixar tot en mans dels partits polítics”, avisa el comunicat.

 

El moviment recorda que aquest 21-D se celebra el primer aniversari de les eleccions del 155 i ha denunciat que la celebració dels consell de ministres aquest mateix dia “és per justificar un nou desplegament de la policia nacional i de la Guàrdia Civil a Catalunya”.

 

El manifest reivindica l’1 d’octubre, quan “dos milions de catalanes i catalanes vam exercir el dret a l’autodeterminació i vam reflectir la voluntat d’emprendre el camí cap a la república catalana”. Així mateix, rebutja l’autonomisme que considera una “il·lusió” insuficient pel progrés de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa