El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Toledo regala espases d’Alfons X El Savi a l’Exèrcit per agrair la feina pel Filomena
  • CA

Diverses unitats de la Brigada paracaigudista, legionaris, infanteria, mecanitzades o seccions de la UME portaran espases “d’autèntic acer toledano“. Aquest és el present que l’Ajuntament de Toledo ha fet als militars per les tasques de neteja i protecció que han dut a terme a la ciutat castellana arran del col·lapse del temporal Filomena. El lliurament s’ha celebrat aquest divendres amb presència tant de l’alcaldessa de la ciutat, Milagros Tolón, i la ministra de Defensa, Margarita Robles. L’acte ha comptat amb el Cap d’Estat Major de l’Exèrcit de Terra, el general Francisco Javier Varela Sales; c

Així l’alcaldessa ha lliurat a cadascuna de les unitats que han format part del dispositiu extraordinari contra el temporal d’una espasa toledana forjada pel mestre Mariano Zamorano. Es tracta d’una reproducció de l’espasa del rei Alfons X ‘El Savi’, del qui en els pròxims mesos es commemorarà el VIII centenari del seu naixement. Va néixer a Toledo el 23 de novembre de 1221. Durant la cermònia tot han estat lloances a la feina feta pels militars a la ciutat.

La ministra de Defensa ha explicat que “Toledo representa la història d’Espanya vinculada a l’Exèrcit, a un Exèrcit disposat a servir.”És una satisfacció com a espanyola i com a ministra ser aquí per donar-vos les gràcies per la vostra voluntat de servei a Espanya”, ha clamat per afegir que “no hi ha més gran orgull de poder representar els exèrcits espanyols, ja que són exemple al món, compromesos i amb valors, i així han treballat a Toledo, com ho fan a Espanya”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ganxò a gener 23, 2021 | 08:02
    Ganxò gener 23, 2021 | 08:02
    Si senyor: S'ha de agrair i compensar la feina ben feta, igual que els bomber, pescador i pagesos, paletes i fusters i sanitaris qual se vol que faci be la seva feina Ah ! i també als generals que es varen posar la vacuna quan encara no els tocava.
  2. Icona del comentari de: RAMON A a gener 23, 2021 | 11:41
    RAMON A gener 23, 2021 | 11:41
    EL SEU SERVEI ES QUEDARSE LES VACUNES ABANS QUE EL SANITARIS.VERGONYA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa