Timmermans diu que Catalunya “no és un afer de la UE mentre no es violin drets fonamentals”

El vicepresident de la Comissió Europea reivindica en un acte a Lovaina el diàleg dins d’Espanya i defensa el dret de “tots els espanyols” a decidir sobre la relació amb Catalunya
El vicepresident de la CE Frans Timmermans
El vicepresident de la CE Frans Timmermans | ACN

El vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, ha considerat aquest dilluns que la UE no ha d'interferir sobre Catalunya mentre els drets fonamentals “no siguin violats”. Segons ha expressat en un acte a Lovaina sobre Europa, la relació entre Catalunya i Espanya l’han de decidir els ciutadans de tot l’Estat, que han de “debatre per donar forma” a una nova relació, que ha de ser basada en el diàleg.

 

“Espanya és un estat democràtic i tots els ciutadans estan sota la llei”, ha respòs Timmermans davant una pregunta del públic sobre el dret de Catalunya a l’autodeterminació i el paper d’Europa per fer garantir aquest dret. Segons el vicepresident de la CE “no es pot ignorar simplement la llei, que és el que ha passat”. Amb tot, també ha admès que l’estat espanyol va cometre “errors” amb l’ús de la violència policial el dia del referèndum.


Per la seva banda, el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, que participava amb Timmermans a l’acte de la Comissió en el marc de diàlegs ciutadans ha assegurat “discrepar”. El flamenc ha recordat durant el seu torn de paraula que tot i que hi ha un Parlament escollit a Catalunya el 155 segueix aplicant-se i que hi ha persones “que són a l’exili”. Segons ha reivindicat, a parer seu la Comissió Europea “hauria de fer més” i promoure el diàleg “o fins i tot mediar”.
Comentaris
MARXEM JA
Doncs fa temps que s'estan violant. De totes maneres no et preocupis, tampoc serà un afer de la UE quan l'abandonem.
Anon
Esteu cecs UE. Nomes feu que girar la cara per no veure que esta passant. Pero tranquils, us passara el mateix que ha passat a espanyistan. Arribara un moment que us explotara tot a la cara i aleshores els problemes seran monumentals. Aleshores anireu plorant per la vostra incapacitat a solucionar res. Temps al temps i disfruteu de la revolució.
Cipollino
Doncs ja aneu tard Timmermans. Però no et preocupis, alguns ho tenim clar, si la República de Catalunya segueix formant part de la UE, o no, és quelcom que exigirem al govern que sigui posat en consideració de la població.
Francesc Oto
Aquest paio necessita un cop de porra per entendre que és un dret fonamental.
Friheden
La UE només apareix per a comptar els morts, volen una segona Bòsnia.Colla de feixistes aquests de la UE !!!!
tothom té un preu per el que es veu
molts d'aquests polítics europeus són tant corruptes i pocavergonyes com els de Ñ....aquí s'han violat drets fonamentals i el que ho negui és un venut
Joana
Cabró. No entenc com pots dir aquestes coses. Vosaltres els holandesos que sou molt sensibles amb tot ho que son els drets humans. Que no es violen els drets fonamentals? Quina Europa més feixista i fastigosa
quant t'han pagat per dir aquestes bestieses?
Andreuenc_Dani
La UE cada dia fot més i més fàstic...quan f... de p... que hi ha per allà...
Compte, eu
...i com que a espanya s'hi violen els drets fonamentals, eu s'hi ha de posa obertament. O potser esperen q l'estat munti un cop destat, ja no a nivell català com ara, sino a.nivell estatal? Els deixaran arribar a extendre definitivament el 155 a tot arreu?
Anonim
Després diran q volem marxar de la UE i ens diran insolidaris
CAT
Quin tros de desgraciat. I es que votar no es un dret fonamental? De quin segle surt aquest ximplet? Quan li paga Espanya per dir tantes bajanades??
Karlus
Aquest paio es veu que no s'ha enterat que hi ha presos polítics i exiliats a més dels 10.000 salvatges que el Zoido i el de los Cobos amb el beneplacit del rei van venir a repartir cops de porra, que miri els videos
Fart de fachas
Es clar que tenen po que s´escampi el independentisme i aquesta Europa dels mercaders reventi del tot, molt parla de derets fonamentals peró ells son els primers que els incomplen descaradament, no mes amb poca informació de Catalunya es veu que está intervinguda, mentres pretenen que el govern catalá sigue el que ells volen, i las urnas ignoradas i prostituides.
Venuts e indecents
CE vostés no representen els 2 millions de ciutadans que clamen per decidir com i per qui volen ser gobernats. Es el dret de tot ser humà no estar subjecte a una injusticia.
avia
POBRE EUROPA
Com sempre el problema els i rebentera a les mans i quedaran com sempre incapacitats per solucionar res
Vicenç Ramoneda
Sota el nom de ‘Be Careful’ (aneu amb compte), http://www.becareful.cat/donot_1.html la Coordinadora d’Advocats Catalans ha volgut crear un espai a Internet per a explicar els drets que es restringeixen als catalans i reivindicar a la resta de països que s'encarin contra l'autoritarisme espanyol. "Si es posen un nas de pallasso; si voten; si xiulen; si expressen la seva lliure opinió; si es manifesten; si…", escriuen a la portada de la web, íntegrament en anglès.
Aquest personatge és un altre inepte de la UE, mira que fa temps que s,estan violant drets fonamentals a Catalunya pels peperos franquistas de caspanyistan .
Ja fa temps que ho dic sols queda anar a l'as bagas setmanals
2018
Indepas, abrid los ojos!!! no engañáis a nadie con vuestro relato victimista y revolución de salón !!
Millor que no diguis res Frans
Frans Timmermans, per quina universitat espanyola et faran properament Doctor Honoris Causa? o potser seràs el proper premi de la "Concòrdia"princesa d'Astúries ? o qui sap,potser ja tens un apartamento en la Manga del Mar Menor (Múrsia) ?
Victor
Timmermans, vergonya. Col.laborador del règim franquista i corrupte espanyol. Còmplice de la seva repressió política. Passarem comptes.
A. Nònim
Encara esperaveu algun detall d'eu. ? Si que va fer per l'assumpte dels Balcans. ? Que està fent amb l'assumpte dels refugiats. ? Etc etc. En aquests dos cassos no es van violar els drets que anomenen fonamentals. ? Europa balla al sò del € i es tracta de salvar la banca ALEMANYA ,ni drets ni ajupits ni hòsties . Si Catalunya marxa, quants més ho intentaran ?
vendetta
tu lo prefieres como en los balkenes no sucio fascista??¿? te vamos a joder huelgas generales hasta ke reviente tu puta ejpanya y tu puta euroa visca la republica catalana
Dret a la llibertat
Els presoners polítics porten 133 dies a la presó, són empresonats sense judici i amb acusacions falses, per l'estat espanyol. Si això no viola drets fonamentals, llegiu la declaració universal dels drets humans.
L Europa del III reich continua al IV reich com enyoren als antics nacional socialistes alemanys marchem d Espanya i Europa ja
No son DDHH, son deudas: hundamos al régimen
Entiendo que sigan la.doctrina Kissinger de "Franco es un hijo de puta, pero es nuestro hijo de puta", porque es muy fácil apoyar a un gobierno corrupto y dócil, que somete a la población y paga las deudas de la mafia gobernante. Ahora bien, hay un país digno en pie contra el que se está atentando, ¿quiere decir este tipo que tendrá que llegar al TEDH el asunto cuando cualquier jurista -no alineado con el régimen- observa flagrantes vulneraciones de derechos?
XX
Tal i com ho veuen els euroburòcrates, la supressió de la democràcia a Catalunya és assumible. El més important és que sostinguem les finances espanyoles: si de grat o per força, tant és.
Cada vegada es veu més clar
que s’ha de parar tot.
CASANOVA
Per els holandesos, el respecte per els drets humans consisteix en un enterrament digne a foses comuns, com va demostrar el seu General Karremans a Srebrenica, quan es va fer caqueta i va permetre l'assasinat de 8.100 homes. Per Europa els catalans som com l'inmigració, una molestia.
@2018
Y èste palanganero monarquico que pinta aqui. Tu a callar y sigue lamiendo culos de los IBEX35.
Luna Barceló
Franciscus Cornelis Gerardus Maria, un home que va estudiar literatura francesa a una Universitat Catòlica, que va fer el servei militar com a interrogador de presoners de guerra en rus, diu: "el govern espanyol va cometre "errors" amb l'ús de la violència policial contra els ciutadans que volien participar en el referèndum", però això no és competència de la UE, molt bé Sr. Timmermans!!! És pot ser més cínic i més mesquí que vostè i el càrrec que ostenta tant ben pagat?
Mondisquet
Holanda va patir el nazisme. Aquest desgraciat està iniciant el IV Reich. Estigueu pendents de tota la dreta europea que va per aquest camí. Algú ho pot parar? Es molt greu!
David
Joder quiero salir de esta unión europea y ficarme en la federación europea. Con la pesseta estaríamos mejor y fuera de la otan. Y el fc Barcelona será la selección. Todo rodado. Viva la república república fore ver
M.S.
M'agradaria saber què enten aquest individu per "drets fonamentals". Està clar, però, que ser empresonat essent inocent, acusat de delictes falsos no és per ell un problema. O que la policia apallissi ciutadans pacífics que l'únic que volen és expressar la seva opinió votant. O que la policia faci escorcolls sense ordre judicials i requises sense aixecar acta ni donar rebuts. O que els jutges reconeguin que empresonen gent per les seves idees polítiques i no per una altra raó. O...
M.S.
"El Col·lectiu Praga considera que a Catalunya s’han violat fins a 9 drets, com serien el de lliure expressió i de reunió; el de prohibició de tracte degradant; el dret de sufragi, de ser elegit i de no ser discriminat per opinions polítiques; el dret a la llibertat; el dret a un jutge imparcial i a un tribunal establert en llei; el principi de legalitat penal; el dret a un procés amb totes les garanties; el dret a la doble instància en l’àmbit penal; i el dret a la preparació de defensa."
M.S.
"El Col·lectiu Praga, la iniciativa impulsada per professors de dret d’universitats catalanes, ha presentat una denúncia al Consell d’Europa per la vulneració de drets humans a Catalunya per part de l’estat espanyol arran del referèndum de l’1-O. L’informe, de 50 pàgines, està subscrit per 650 juristes d’arreu d’Espanya i s’ha enviat el comissari de Drets Humans del Consell d’Europa, Nils Muiznieks."
M.S.
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1348139-mes-de-600-juristes-d-arreu-d-espanya-denuncien-vulneracio-de-drets-humans-l-1-o-a-catalunya.html "Més de 600 juristes d’arreu d’Espanya denuncien “vulneració de drets humans” l’1-O a Catalunya"
Fat Boy
Drets fonamentals = Compte de resultats del Deutsche Bank. Si no l'afecta no es un dret fonamental.

envia el comentari