El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El think tank català de Defensa enllesteix l’escola d’estiu
  • CA

Pas endavant de la Societat d’Estudis Militars. Aquest think tank sobre la Defensa ha programat per el mes d’agost una Escola d’Estiu per “recopilar, repassar i aprofundir els coneixements en polítiques de defensa”. Serà una primera edició de l’Escola d’Estiu que buscarà, segons els organitzadors,  “assolir una visió holística de les polítiques de defensa”.

 

La SEM organitza durant l’any conferències de Defensa i geostratègia a més d’elaborar cada any una costosa enquesta sobre el model de Defensa i Seguretat de la societat catalana així com de la seva pertinença a l’OTAN. Amb aquesta escola d’estiu el SEM vertebra l’entitat com un think tank de reflexió i aprofundiment sobre una de les qüestions més tabús del sobiranisme en general.

 

Segons el programa de l’escola d’estiu, els alumnes tenen un menú força complert. A priori, hi haurà un curs de referència històrica amb els títols “L’Exèrcit de Catalunya 1936-37; l’Escola de Guerra de Pins del Vallès i la Comissió d’Indústries de Guerra”. Paral·lelament un clínic titulat “Teoria de la Guerra” així com un curs sobre  “Escenaris geopolítics de present i de futur: Catalunya al món any 2020, any 2050 i més enllà; velles i noves amenaces, el concepte de seguretat nacional”.

 

També dins la prospectiva d’un estat independent, el SEM ha programat cursos com el de “Propostes geoestratègiques i doctrinals per a una Catalunya independent”; “Propostes de dimensionament de les FDC: Força Naval, Força Aèria, Força Terrestre” així com els de  “Serveis d’intel·ligència i el domini ‘ciber’”. També en l’àmbit més sociopolític els alumnes podran apuntar-se a les classes sobre “Aspectes socioculturals de la creació d’unes forces de defensa en un nou Estat” i, fins i tot, un “Taller de wargaming”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa