'The New York Times' denuncia la intransigència de Madrid al seu editorial

Demana el referèndum perquè els catalans rebutgin la independència
Editorial de 'The New York Times' | The New York Times

El diari nord-americà 'The New York Times' suggereix a l'estat espanyol que permeti el referèndum d'independència del pròxim 1 d'octubre. Ho diu, però, perquè guanyi el "no": "El millor resultat per a Espanya seria permetre el referèndum i que els votants catalans rebutgin la independència, com ho van fer els electors de Quebec i Escòcia. La intransigència de Madrid només inflama les frustracions catalanes", diu el rotatiu en el seu editorial.

 

"Espanya podria suprimir els impulsos secessionistes amb més èxit posant la seva pròpia casa en ordre", afegeix l'editorial, que també aposta pel diàleg: "Un govern central més capaç podria frenar el fervor de la independència donant a la regió un millor retorn econòmic. (...) Negociar de bona fe amb els líders catalans per trobar una solució política, en comptes de confiar en la interpretació restrictiva de la Constitució del poder judicial per castigar els esforços catalans per una major autonomia, també ajudaria".


'The New York Times' denuncia que Espanya està decidida a impedir un referèndum a Catalunya sobre la independència, i que "la seva actitud dura" cap als líders catalans probablement només ha augmentat l'entusiasme per una independència que té un suport "dubtós".
Comentaris
XX
Ha estat un gran encert centrar-se en fer el referèndum.
Angel
Un suport duptos? cuan lluny esteu , penso que han fet massa tard . Es hora de les urnes
Capsigrany
Els ianquis no tenen la menor idea de com funciona el regim extractiu espanyol. Ni la mes minima idea.
LUIS
Para los americanos la interpretacion se centra en la intransigencia, que es verdad, la hay y mucha, pero lo que no comprenderian nunca es la psicologia del nacionalismo español, basada en los complejos y en la necesidad de sentirse dominante ante todo lo diferente, aparte del desprecio que todo sujeto españolizado profesa por todo aquello que desconoce. Les costaria asimilar esta realidad, pero es que es así.
Boy Garantín
Ho tenim a tocar, si el NY Times obre boca pel referendum a la casta ja li tremolen les cames. I el peix gros és la sobirania, poder decidir. La independència és la cirereta del pastís.
Espanyistan
Els hi dirà tothom però ells "erre que erre". No saben el que es rectificar ni ganes que en tenen.
Nuria de Mèxic
No esperem res de bo del NYTimes. Son pijoprogres, com dieu a Catalunya. No volen sentir parlar de veritable democràcia (la que respecte el que els altres pensen). Ells idolatren la democràcia, que no es el mateix que ser demòcrates. Ells creuen que son els ùnics demo`crates veritables del món.
Soci ANC
No demanarien la continuïtat a espanya si coneguessin de primera ma la història, el genocidi, l'espoli i el maltractament des de fa més de 500 qnys. ll*ll
Ramon
Duran, fot el camp!
Independencia visca la Republica Catalana
AL YORK TIMES
¿ Que no o saben aquets del Times, que l'ejercit de Franco, varen anar a ajudar als nacis de Alemanis i Italia, contra el comunisme ? ¿ Que no o saben que continuen sen, tan faxistes comb a la guerra mundial ? ¿ PERQUE US PENSEU QUE VOLEM SORTI DE AQUEST PAIS FAXISTE ? ¡ ¡ Que volem ser lliures, de tanta merda que te aquesta cuadra que es diu ESPAÑA ! ! REPUBLICA CATALANA INDEPENDENT
You now
Aquest editorial amb sona escrit per un grup català...
Inadaptado
"Consejos vendo que para mi no tengo" El personaje que haya escrito este editorial en el New York Times, en mes de meterse contra España, que se meta con los problemas de su país: el racismo, las armas, el tráfico de drogas, el muro de México, Trump. Seguimos? Ah, otra cuestión. Estados Unidos permitiría en algún momento un referéndum de autodeterminación en California o en Texas? A que no? Pues ya está.
Jordi Comasobirana
Aquests gringos es deuen pensar q som una tribu d'indis als quals cal oferir algunes baratalles (diguem-ne 3a via) perquè no toquem el dos. No saben ni flowers de qui som ni la nostra història ni res de res.
Jordi Estelada
A veure, estimats ianquis: deixeu la independència de banda i torneu al Regne Unit d'on mai haurieu hagut de marxar. Us agrada la idea?
per l'Inadaptado
Com sempre demostres el baix IQ que cal per ser troll funcionari de caspaÑa. Informat una mica i trobaras facilment que quan l'estat de Texas va firmar l'unió (voluntaria, no per la força de les armes com aquí) va posar una clausula qu'els perrmet desfer de l'unió. Si USA es comportés uns pocs mesos com escanya ha fet amb Catalunya els darrers 300 anys, tingues per segur que fugirien en poc temps com ho farem nosaltres.
ja tenen co..ons aquests americans
demanar-nos a nosaltres que voten "no" i deixem les aspiracions de llibertat, ells que van fer una guerra, fa més de 200 anys (la qual festegen i molt), per desfer-se dels anglesos i poder ser independents....doncs no veig pas que vulguin tornar a fer súbdits de la reina anglesa, oi?... pit i co..ons catalans, ho tenim a tocar
Ramon
Segons Jose Montilla, el NYT és franquista. Perquè està a favor del referèndum i Franco feia referèndums (no és conya, no: aquest cagarro era l'argument del segon i esperem que últim president sucursalista).
The Opinion Pages
Aquí escribe cualquiera mientras pague. El NYT no se hace responsable de estas opiniones. Mira que sois cortitos, secesionistas, con cualqier cosa os entretienen.
terrassenc
El que espera l'estat espanyol és que els amics del pont aeri, els sector negocis convergent, facin tot el possible per tal que guanyi el NO en el referèndum, i en tot cas, si guanya el SÍ, no declarin la República Catalana. Per poder ofegar Catalunya poc a poc els hi és imprescindible que des del govern català no es trenqui cap ou passi el que passi, per això els convergent no volen aprovar la llei de desconnexió fins després del referèndum. La campanya del NO està a tope (NYT), i la del SÍ?
Ramon
Els espanyols em recorden el Cavaller Negre de Monty Python's Holy Grial, que ja sense cap extremitat continuava fent-se el fatxenda. Proclamarem la independència i ens diran "Fugiu, covards?".
Be be ja coneix tot el mon ,lo represo,prepoten i dictador que es l,estat caspanyol. Adeu siau Visca la Republica Catalana
sebastià
Collons, el general Custer i El Séptimo de caballeria, ha tornat i escriu al "New Your Titan". Si aquests son els que ens han de fer costat, jo me'n vaig a Lourdes (aviat hi passarà el corredor del mediterrà, no us en rieu. No serviria de res i Europa encara els hi concedirà)
sebastià
"you now" has quedat amb el cul enlaire, noi. El teu anglés deu ser de l'acadèmia d'en Rajoño. Jo, de tú, em voldria fondre ara mateix, do you know? doncs you (tú) now (ara) i no tardis. El mateix nivell que la majoria dels vots negatius que demostreu estar molt nerviosos. Per què serà. Cuando llegue septiembre, com estareu???

envia el comentari