El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tensió entre Unidas Podemos i PSOE per la reforma dels delictes d’opinió
  • CA

Unidas Podemos ha assegurat que el PSOE coneixia el registre de la proposició de llei per a protegir la llibertat d’expressió i derogar els articles del Codi Penal sobre delictes d’opinió. El grup parlamentari ha reivindicat que l’Executiu hauria d’indultar Pablo Hasel, condemnat per injúries a la corona i enaltiment del terrorisme, perquè és una mesura “coherent” amb l’esperit d’aquesta reforma legislativa, que precisament persegueix evitar que cantants o artistes vagin a la presó per opinions abocades en la seva obra. El portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha afirmat que la seva formació és partidària de l’indult al raper lleidatà per evitar que es condemni a presó per delictes d’expressió mentre no s’aplica la reforma del Codi Penal anunciada pel govern espanyol.

Sobre els anuncis paral·lels entre els membres de coalició i la possible falta de coordinació amb el PSOE, Asens ha dit que no té “cap malestar” amb el departament dirigit per Juan Carlos Campo. Ha afegit que està bé tenir sintonia sobre la conveniència d’augmentar la protecció de la llibertat d’expressió, però creu que aquesta mera declaració d’intencions és “insuficient” i que volen anar “més enllà” amb un text ja definit per a abordar el “problema” de condemnes per delictes d’opinió en termes “més globals”.

En canvi, el seu company Enrique Santiago ha interpretat que les manifestacions del Ministeri no són una “proposició elaborada” ni un “text articulat”, com el d’Unidas Podemos, sinó una “declaració ràpida” davant la transcendència pública que va adquirir l’imminent ingrés a la presó de Hasel i el manifest de suport de més de 200 representants del món de l’art i la cultura espanyols, encapçalats pel cineasta Pedro Almodóvar, el cantautor Joan Manuel Serrat o l’actor Javier Bardem.

“Per descomptat que el PSOE coneixia la proposició de llei”, ha relatat Santiago per a assenyalar que una iniciativa similar ja va ser registrada la legislatura passada i que al febrer de l’any passat es va tornar a presentar, encara que va ser retirada davant les necessitats més urgents relacionades amb la gestió de la crisi del Covid-19.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Comun's,crostadrégimen78 a febrer 10, 2021 | 01:02
    Comun's,crostadrégimen78 febrer 10, 2021 | 01:02
    Postureig Podemita
  2. Icona del comentari de: MENTIDERS a febrer 10, 2021 | 08:46
    MENTIDERS febrer 10, 2021 | 08:46
    Farsants, judes, sou el pitxor, esteu al GOBIERNO, i no pinteu res, no teniu collons de contradir amb res al JEFE sociata-franquista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa